lördag 23 januari 2010

Glöm inte syftet

Min åsikt är att alla pass som genomförs ska ha ett syfte. Det är ingen mening med att inte veta varför man genomför ett pass. Vet man varför man ska genomföra ett pass så vet man också var man ska lägga krutet, tyngdpunkten, fokuset och kan då få till ett bättre träningsresultat som leder till det gällande målet.

Idag var det vanlig distans på schemat men för att inte bara slölöpa var det inlagt 4 intervaller på 4 minuter som skulle gå i tempofart/ansträngning för att hjärtat och kroppen ska få sin del av träningen. Att låta kroppen jobba lite utan för den sakens skull göra den sliten. Jag fick till det riktigt bra och jag hade Coach Lisas ord ringandes i öronen: "Lite mera, lite snabbare, lite bättre".

Det var bitvis ganska så halt och moddigt så farten på respektive intervall låg på 4:12, 4:03, 4:10 och 4:02. Ansträngningen låg på strax under tröskel. Säg ungefär 85 procent av maxpuls.

Nedanför tornet sprang jag idag


2 kommentarer:

  1. Bra jobbat Ellinor :) men angående syftet, menar du bara träningsmässigt då? Tex till dagens långlopp hade jag syftet att ha trevligt. Å andra sidan är ju det inget träningsrelaterat syfte, men man kan ju utveckla det och tänka sig att det faktum att det var trevligt förenklade för mig att lyckas med distansen som var satt :)

    SvaraRadera
  2. Miranda: Jo jag menade träningsrelaterat men ditt långpass hade ju syftet att stärka leder, muskler etc och skaffa en massa mitokondrier och pannben inför din ultradebut samt kommande maraton. Sen att du kunde göra det i sällskap med en massa trevliga människor är ju bara en grejt bonus. Träningsrelaterade syften är inte en motpol till de sociala syftena. Det jag menar är att det är lättare att nå målen om man vet hur och varför.

    SvaraRadera