söndag 3 januari 2010

Kylslaget långpass

Idag hade P och jag stämt träff med Maria för att springa långpass. Farten fick bli vad det blev och vi hade lite olika längd som önskemål. Kylan kändes helt klart men än var det ingen som frös. Vi träffades i Koppartälten och fortsatte bort mot Ulriksdal där vi vek av upp mot Bergshamra.

Över Ålkistan och sen in mot Stora Skuggan via "tråkvägen" vid Naturhistoriska. Här började jag frysa massor om fingrar och händer. Efter en stund försvann det och jag trodde att cirkulationen kommit tillbaka.

Vi fortsatte via Månzabanan till Universitetet och körde tillbaka till Hagaparken. Här avvek Maria då hon inte hade så många minuter kvar på sitt pass. Vi hade lite sträcka kvar innan vi kunde klappa oss på axlarna och känna oss klara. Vi körde runt Bellevueparken och sen en sväng via tennisbanorna vid Stallis.

Väl hemma blev det varma bad och upptining av mina händer. De hade inte blivit med cirkulation och värme där ute på Norra Djurgården, utan tvärt om. De hade tappat känseln.
En läskig känsla att inte kunna knyta upp skorna för att fingrarna inte hade någon styrsel. Imorgon blir det inköp av ett par nya vantar. Har fått tips om ett par som kan hjälpa.

Koppartälten i vårskrud. Längtar!

6 kommentarer:

 1. Ett härligt pass i solsken, i mellan åt. Håller med om att det blev lite kallt mot slutet. Min jacka hade isat igen lite vid midjan där vätskebältet satt. Tur att det finns varmvatten för dom kalla kropparna!! :-)

  SvaraRadera
 2. Usch, jag hatar att frysa om händerna :-( Kan tipsa om Windrunner Gloves från Newline (nej, jag är INTE sponsrad :), de är super, har ett vindtätt överdrag som man kan peta ner i en ficka när man fått upp värmen.

  SvaraRadera
 3. Maria: Ja varmvatten var ett måste efter. Och duntäcke. Och duntofflor. :-)

  SvaraRadera
 4. Petra: Det var liknande sånna jag hade. Men de hjälpte tyvärr inte igår. Annars är det väldigt bra. Min cirkulation är undermålig (tur jag inte röker). Jag har fått tips om vantar som reumatiker använder. De har något värmereflekterande material i sig som jag hoppas kan hjälpa. Eller så gör jag några solhälsningar extra och hoppas att våren kommer snart :-)

  SvaraRadera
 5. Hej, jag har också väldiga problem med iskalla händer och fötter.
  Fötterna brukar få tillbaka känsel efter 4k löpning. På händerna brukar jag ha löparvantar med tjocka tumvantar utanpå - men det blir klumpigt eftersom jag envisas med en handvattenflaska. I söndags hade jag mina nyinköpta nike vantar - fingervante med tumvante överdrag i vindtätt material. Döm av min förvåning jag frös inte alls - detta har aldrig hänt tidigare. Så jag vill rekommendera dessa:)

  SvaraRadera
 6. Marie är mitt namn: Det var sånna vantar jag hade men det hjälpte inte. Har nu införskaffat ett par nya med keramisk tyg i som jag blivit rekommenderad. Ska testa i veckan.

  SvaraRadera