torsdag 4 februari 2010

Efter regn kommer solsken

Efter snö kommer tö. Och det var exakt det som Humlegården var full av i kväll.

Dagens pass var ett likadant som vi körde i slutet av oktober (notera att då var det barmark).

Det började med 3 kilometer progressivt och sedan skulle vi avsluta med 10 stycken allélöpningar. Det vill säga ungefär 650 meter som går lika mycket upp som ner. Där backarna skulle attackeras uppför och att nedförslöpningen skulle gå i hyfsad fart så kallad styggjogg. Ingen direkt vila.

Idag var jag alldeles för het och började för snabbt på den progressiva delen och det straffade sig rejält på de andra två varven men friskt vågat hälften brunnet! Jag borde ha anat oråd när killarna inte sprang om på första varvet. De ska ligga en 10 till 20 sekunder snabbare än jag per varv.

Nåja, jag vågade även om jag inte vann. Jämfört med barmarksträningen så var första varvet idag betydligt långsammare än det långsamma varvet då. Modden tar helt klart!

Däremot gick backarna bättre och det tar jag som bevis på att jag blivit starkare i benen och fått bättre löpekonomi. Det var moddigt i allérna men inte så mycket drivor som på varvlöpningen.

Ett sådant här pass låter inte så jobbigt på pappret men det tar att först springa ganska snabbt under en lite längre tid och sen blåsa ur på backintervaller. Nu har jag trötta ben och ett nöjt sinne.

10 kommentarer:

 1. Ja, denna vinter och modd gör att man har lite dålig pejl på formläget.

  SvaraRadera
 2. Leif: Ja det är lite famlande i moddmörkret. Men snart är det ju Portugal! Då ska vi springa ikapp

  SvaraRadera
 3. Du är så cool Ellinor, vinnarskalle :D

  SvaraRadera
 4. Det där tempot kan man väl kalla "modderately slow", med tanke på underlaget? :-) Bore på lördag?

  SvaraRadera
 5. Miranda: Jag hoppas att vinnarskallen är med mig på vårens millopp. :-)

  SvaraRadera
 6. Erik: He he den typen av löpning har det varit gott om i vinter. Jag tror det. Beror lite på hur maken tänker göra. Är lite sugen faktiskt att träna på att tävla

  SvaraRadera
 7. Intressant att se var man ligger när modden är väck!! När drar du till Portugal?

  SvaraRadera
 8. Carina: Jag och Maria åker ner vecka 12. Ska bli hur skönt som helst. Och du? Det var väl ganska snart? vecka 9 om jag kommer ihåg rätt.

  SvaraRadera
 9. Japp, jag åker ner vecka 9, den veckan då ingen annan åker dit tror jag :-). Kommer att ha Portugal för mig själv ;-)

  SvaraRadera
 10. Carina: He he Portugal och Rune Larsson. Ska inte han ha ultraveckor då? Eller är det v9 som Lisa Blommé är där nere? Kommer inte ihåg programmet

  SvaraRadera