måndag 1 mars 2010

Gemensam träning

Det är sportlovsvecka i Stockholm och Sub40-träningen är inställd på torsdag.

Men det är ju inte träningsfritt för det. Program har jag och intervaller ska köras.

Jag undrar om det är någon som är intresserad att köra ett gemensamt pass med mig. Passa på att testa hur det är att träna a la Sub40.

Det är inte alls nödvändigt att springa i samma fart. Snabbare, långsammare är sak samma. Det går att springa samma pass ändå och efter sina egna förutsättningar.

På programmet står 3 kilometer progressivt. Det vill säga 3 varv runt Humlegården som börjar i en ganska moderat fart. Säg ca 80% av maxpuls. Varv två ökas till dryga 85% och det sista varvet ska upp på tröskel eller strax över den samma.

Efter det är det dags för kortare backintervaller, så kallade alléintervaller. 10 varv ska avverkas och det blir totalt 20 gånger som vi springer upp för backarna. Jogg nerför.

Låter det intressant? Nyfiken hur en sub40-träning känne efter? Kom till Linné-statyn mitt i Humlan klockan 18:00 på torsdag, uppvärmd och klar. Vi kör ett gemensamt varv runt för att ha koll på 3 kilometers intervallen.

Här är Carl von Linné

16 kommentarer:

 1. Det hade varit hur roligt som helst, men att ta sig in till huvudstaden en vardagkväll låter sig tyvärr inte göras i min vardag.

  SvaraRadera
 2. Låter kul! Frågan är om jag verkligen bör våga. Har i princip aldrig tränat intervaller, har ingen pulsklocka och vet inget om min maxpuls, trösklar osv... Går det öht att delta under sådana omständigheter?

  SvaraRadera
 3. Petra: Skoj! Då blir det åka av

  SvaraRadera
 4. Staffan: Vad synd. Vi får köra i Nykvarn i vår och åka till Taxinge efter
  /Kakmonstret

  SvaraRadera
 5. Paula: Ja det går att vara med. Får testa och verkligen inte åka med i suget utan göra ditt egna rejs. Det är peppande att bara ha folk runt sig även om farten inte är samma hos alla. Det värsta som kan hända är att du blir trött.

  SvaraRadera
 6. Jag ska verkligen försöka dyka upp! Mitt mål är ju också sub 40 så skulle behöva lite motivation! dock har jag en lätt sträckning men har tänkt den ska vara bra i slutet av veckan om jag tar det lugnt nu...

  SvaraRadera
 7. Josa: Du är så välkommen- Det är ett kul pass. Hoppas din sträckning blir bra snabbt.

  SvaraRadera
 8. 3km-intervall = 3x3km prog. där varje 3km-are går snabbare å snabbare, eller 1st 3km intervall, (där ett varv är 1km och man springer prog. fortare 1:a 2:a 3:e kilometerna i intervallen) Asså jag kanske är blåst eller mändgskadad, men jag fattar inte XD

  SvaraRadera
 9. Frida: Totalt 3 kilometer. Varje varv är drygt 1 km. Så det blir totalt drygt 3 kilometer innan de korta backintervallerna börjar. Inte är du blåst, inte. Otydligt skrivet av mig.

  SvaraRadera
 10. Hade varit superkul men tyvärr så säger mitt program "styrka" den dagen och som du vet så är jag "tråkigt strikt" när det gäller mitt program.... Coachen har ju liksom tänkt till för att göra bästa möjliga program för att jag ska nå dit han och jag vill och då är det dumt att inte följa det...
  Hoppas att du får sällskap av någon annan men det verkar ju finnas några stycken!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 11. Maria: Du är lika tråkig som jag ;-) Jag vet precis hur det är. Det finns en anledning till att vi har tränare och program. Vi har en tydlig målbild och skaffat oss verktyg för att ta oss dit. Och det är ju ett val vi gjort. Vi är inte specielt flexibla och spontana. Men jag är glad att andra inte är så strikta som vi och kan hålla mig sällis på torsdag :-)

  SvaraRadera
 12. Ellinor, ha ha underbart! Ett pass i Nykvarn med kakfrossa efteråt alltså :)

  SvaraRadera
 13. Tack för lyckönskningarna inför Tjejvasan Ellinor. Oj va sugen jag är på att vara med. Jag är inbokad på annat just nu. Men om i de planerna inte blir av är jag VÄLDIGT gärna med. Det ska bli kul och se om jag hänger med.

  SvaraRadera
 14. Staffan: Helt rätt! Det finns en anledning till val av min bild :-)

  SvaraRadera
 15. Åsa: Om du hinner är det bara att dyka upp! Skulle vara skoj att träffas. Bra åkt på tjejvasan. Riktigt snyggt.

  SvaraRadera