tisdag 2 mars 2010

I just can't get enough

Långa intervaller idag. Jättelånga. Sprang på löpbandet då Sub40-Mattias är på sportlov och jag ville ha koll på farten. Jag behöver bli bekväm i högre farter och lita på mig själv och min förmåga.

Vis av erfarenhet så tejpade jag under vänster fotsula så att inte eventuell blåsa skulle skapas.Helt utan sällskap var jag inte. Jag hade David Gahan, Martin Gore och Andrew Fletcher i lurarna och de fyllde hela mitt huvud.

Den första intervallen var 20 minuter lång och skulle gå så snabbt jag bara kunde. Jag valde att köra på 15 kilometer i timmen. Det kändes helt okej men efter cirka halva tiden började det komma lite spöken i huvudet. Som tur var kom följande låt men den underbara textraden:

"Will you take the pain
I will give to you
Again and again
And will you return it..."
Det ingjöt mod i mig och jag kunde fortsätta. Det var väldigt skönt att komma till 20 minuter och få jogga under 3 innan nästa satte igång.

Nu var det bara hälften. 10 minuter av jobbig löpning. Jag började få flyt. Det kändes bra. Jag höjde ett snäpp på hastigheten och hamnade på 3:58 minuter per kilometer. Den sista minuten av intervallen höjde jag ett par snäpp till.

Jag är på rätt spår. Jag känner mig stark.Joggar en stund (2 minuter) innan den sista intervallen på 5 minuter. Jag känner mig stursk. Ökar upp farten till 3:55. Det känns som om jag flyger fram. Även här höjer jag den sista minuten, till 16 kilometer per timme. Jag tror det är ungefär 3:45 minuter per kilometer.

Trött och glad joggar jag ner efter några minuters pustande. Fick beröm för min fart av en kille som väntade på löpbandet. Sådant stärker.

8 kommentarer:

 1. Låter som ett riktigt kanonpass, riktigt starkt jobbat.

  SvaraRadera
 2. Det blir inga problem att gå under 40 min.
  Keep up the good work.

  Anders

  SvaraRadera
 3. Gud vilken bra blogg! Tänk om du kunde springa lika fort som du skriver bra! ;-) Hoppas du tog det på rätt sätt för du springer ju redan grymt fort och sub40 har du rätta virket för! Jag tror stenhårt på dig! Jag lägger in din blogg nu i min favvolista! :-)
  Nu sporrar du mig också!
  /Niclas B

  SvaraRadera
 4. Grymt jobbat!! Blir riktigt imponerad på din fart och styrka. KUL om inte annat att få bekräftelse att din hårda träning ger resultat!

  SvaraRadera
 5. Mattias: Tack! Klara av den däringa skidloppet så du kan foka på viktiga saker ;-)

  SvaraRadera
 6. Anders: Tack, ska jobba på att hålla igång och förbättra mig.

  SvaraRadera
 7. Niclas: Tack å bock! Vad kul att jag kan sporra dig. Det värmer. Bäst att jag lägger på en rem så att det blir balans mellan skrivandet och snabbheten :-)

  SvaraRadera
 8. Josa: Tack så mycket. Hur går det själv med träningen? Hittat ngn boxningsklubb?

  SvaraRadera