måndag 11 juli 2011

Ett "riktigt" långpass

Enligt vissa är ett långpass alltid över 90 minuter långt. Det är inget jag håller med om. För mig är det ett långpass om syftet med passet är att springa längre än ett vanligt distanspass och att träna kroppen för längre belastning och att kunna använda energin i kroppen på ett bra sätt.

Så igår sprang vi iväg ganska så sent på kvällen efter en dag i trädgården med gräsklippning och röjning. Redan innan var kroppen trött och ville helst lägga sig i soffan med en god bok. Men på det sättet orkar man inte springa i fjällen, det var bara att snöra på sig skorna, ladda ryggsäcken med lite barlast och ge sig av för att leta upp alla backar som bara fanns i området.

Vi sprang runt Brunnsviken och peppade varandra till att ta backarna i stället för att springa runt dem. Det var fortfarande varmt så vattnet i kamelbaken var guld att ha med.

Redan när vi började passet kände jag mig hungrig. Inte så konstigt när det var över 6 timar sedan lunch och jag glömde att äta mellanmål. En aningen slarvigt kan man tycka. Och det med all rätt.

Nå väl, vi tuffade på och där i änden av viken kom P på en briljant idé.
-Du, den där kullen som alla snackar om. Skulle det inte vara bra om vi sprang upp för den?
-Eh, ja, jo det kan vi väl göra, svarade jag.

Sagt och gjort. Tog sikte på högen i Haga och hittade vägen upp (via lite MTB-stigar). Det var inte plättlätt kan jag säga. Det var riktigt jobbigt och tungt. Jag stod på toppen och flåsade som värsta bälgen innan jag kunde njuta av utsikten.

Vi konstaterade att vi måste köra detta fler gånger och bokade in torsdagen för detta evenemang. Galningar? Jajemensan!

Efter 1:45 kom vi således hem och hade avverkat knappa 20 kilometer. Helt död och hungrig som en varg kastade vi oss ner till det lokala haket för att klämma en burgare och njuta av ett väl utfört arbete.

6 kommentarer:

 1. Ni kan va glada att ni tog MTB-stigarna upp. "En annan" tog down hill-banan....ner....

  SvaraRadera
 2. Det där passet kanske man kan få följa med på nångång? Verkar ju jättekul! :)

  SvaraRadera
 3. Låter som ett superhärligt pass, nu blev jag rejält inspirerad till ett kuperat kvällspass ikväll. Skogen here I come!

  SvaraRadera
 4. Frida: Såg en down-hillare som kraschade igår. Läskiga grejer.

  SvaraRadera
 5. Andréa: Absolut. Ju fler desto roligare!

  SvaraRadera
 6. Running Librarian-Linda: Det är alltid skönt i skogen. Det rätta löparelementet.

  SvaraRadera