söndag 14 augusti 2011

Var går smärtgränsen?

Då menar jag inte smärtan i kroppen utan hur mycket man kan ta betalt för ett lopp.

Är 355 kronor rimligt för 10 kilometer i lera? Jag pratar om anmälningsavgiften för Tjurruset.

Visst är det en del meck med att arrangera ett terränglopp men att det skulle vara 3 gånger så dyrt som att springa en orienteringstävling känns inte rimligt.

Nej, jag lägger pengarna på tre stycken starter i Öppen klass i orientering i stället. Där kommer jag också få känna på lera och terränglöpning med bonusen att få stämpla efter att ha hittat en kontroll. Belöningssystem!

Med vänlig hälsning

Snåljåpen
5 kommentarer:

 1. Jo, det är ganska saftigt..tyckte att Österåkermilen, eller snarare 5km-loppet var för dyrt..tror de ville 350kr för det (400 kr för milen) och där går definitivt gränsen öven om priserna till de främsta var fina..tacka vet jag mindre lopp som går loss på en hundring.

  SvaraRadera
 2. Dyyyrt! Dessutom förläggs Tjurruset ute i skogen någonstans. Då lär de inte ha kostnader för trafikavspärrningar med poliser inblandade osv. Men de har jobbat upp sitt varumärke=många anmälda=höjda priser. Fast Hässelbyloppet kostar bara 225 kr och då slipper man leran. Men ditt drag låter helt klart mest prisvärt!

  SvaraRadera
 3. medeldist: Ja, Österåkersmilen hade verkligen saltat anmälningsavgiften i år. Men var väl tvungna att sätta in extra bevakning, då de bara skjuter på varandra där ;-)

  SvaraRadera
 4. Jim: Ja, det var mer moderata priser och helt okej. Jo, det blir nog Helg utan älg i oktober istället för Tjurruset (som jag nu sett går samtidigt som 25-manna)

  SvaraRadera
 5. Peter Österberg25 augusti 2011 08:54

  Vildmärk15 i Hemlingby strax söder om Gävle kostar 150 eskudos och då är man helt slut efteråt (garanterat!). Valuta för pengarna alltså. Resan tillkommer förstås.

  Brottbyrundan kostar 150 SEK och får man ytterligare 5 km att bita i; 2 varv i en riktigt jobbigt 10 km-slinga. Sällan har jag sprungit i ett så jobbigt spår.

  SvaraRadera