onsdag 12 oktober 2011

Att flyta ovanpå


Jag hade egentligen tänkt gå in i grundträningsperioden redan för ett par veckor sedan. Direkt efter Lidingöloppet och bara köra Hässelby som ett tempopass.

Nu har det inte blivit riktigt så utan jag har kört klubbträningarna så som de sett ut och det har inneburit en slags toppning till just nämnda tävling.

Jag vet inte om jag är mentalt mogen för det men jag ska göra mitt bästa på söndag och försöka åka med J&J-tåget (Jossan och Jenny). Planen är att inte köra med klocka utan bara göra mitt bästa och försöka hitta LL-känslan i huvudet.

Nåväl, igårkväll var det sista kvalitetspasset innan loppet och på programmet stod det intervallstege med följande upplägg: 2-3-4-5-4-3-2 minuter i tävlingsfart och där emellan lika lång jogg i god fart. Nästan styggjogg.

Gänget drog iväg och vi hittade ett bra upplägg. Vi växeldrog mer eller mindre hela resan. Själv hade jag stolpiga ben i början och min vana trogen blev det en aning för snabbt. Planen var att hålla 4:10 fart på varje intervall för att nöta in min tänka tävlingsfart i kroppen. Riktigt gnugga in den så att det inte blir några tveksamheter på söndag.

Jag kände mig inte i fas utan jag kände mig lite spänd och kantig i löpningen. Jag gillar heller inte att springa i mörker eller rättare sagt dunkel. Det finns lyse på Djurgården men det blir inte direkt ljust på marken. Det gör att det blir ännu sämre löpstil på mig.

Men under den längsta intervallen hände något. Jag riktigt kände hur kroppen slappnade av. Andningen blev regelbunden och inte speciellt ansträngd. Jag låg och flöt ett par centimeter ovanför marken och bara njöt. Precis den känslan vill jag hitta på söndag. Precis så vill jag att det ska kännas det mesta av tiden.

Det jag har att jobba på under vintern är att inte tappa löpsteget fast jag blir trött. Jag blir så tung och ramlar ner under marken. Det tar då massor av kraft att komma framåt i löpningen och gör mig långsammare. Så nu har jag två fokus, starkare ben och lätt löpning.

Kan jag behålla känslan till söndag och bara glida med utan att tänka för mycket kan det bli bra det här.

2 kommentarer:

  1. Oh vad spännande! Det låter som att det kan bli ett riktigt bra lopp på söndag - jag håller alla tummar!

    SvaraRadera
  2. Sofy: Tack! Du höll dem bra :-)

    SvaraRadera