söndag 29 januari 2012

Tröskverket är igång!

Så där ja, nu har nästa fas inletts med snabbuthållighet. Här ska laktatgränsen utmanas och justeras uppåt.

Jag började mjukt med ett kort pass i tröskelansträngning. Dels för att vara snäll mot mig själv och dels för att tisdagspasset låg kvar en skvätt i benen.

Så det blev "bara" 5-10-5 minuter med 90 respektive 120 sekunders mellanjogg, som inte skulle vara allt för långsam. Behålla en viss puls och inte ha komplett återhämtning mellan intervallerna.

Det hade moddat på sig mera sen i tisdags och det var verkligen ingen idé att köra på fart utan det var helt och hållet på ansträngning. Jag har ett bra hum om var min tröskel ligger så för mig är det helt okej att springa så här.

Efter kände jag mig nöjd. Det gick enligt plan och jag hittade flytet i löpningen. Kunde nästan ligga och njuta i farten. För även om det inte ska vara apjobbigt så känns det att det är en annan jobbighet än till exempel 30kP-fart som jag kört i innan.

Lite smånöjd efter passet2 kommentarer:

  1. Jobbigt att inte få vila mellan intervallerna, men antar att syftet är att ha en hög puls under lång tid. Bra pass!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, tröskelträning ska inte vara superjobbigt utan det jobbiga ligger i att ha hög puls under längre tid (även om pulsen ska gå ner men inte till full återhämtning)

      Radera