lördag 28 november 2009

Energiboostpass

Kom överens om att träna med "ett par vänner från förr". Vi tränade en del ihop förut men sen spretade våra liv åt olika håll. Så där som det kan bli.
De skulle till Hammarbybacken och köra grymmeintervaller. Tyckte det lät kul samt att få träffa Eva-Lotta och Jakob gör mig glad av bara tanken.

Jag blev lite sen i starten så min tänkta myslöpning till mötesplatsen vid Eriksdal blev en kamp mot klockan. Frukosten åkte jojo en stund och en minihåll gav sig till känna. Men jag kom fram och efter lite kramande gav vi oss av mot HBB via Sjöstaden. Som en liten parentes. Det är väldigt fint där och hade det inte varit så långt bort från norra sidan (jobbet) hade jag nog röstat för en flytt dit.

Vi kom fram och gav oss upp för skidbacken. Jag kan inte säga att jag sprang, det blev mest gång och has. Det tog bra och jag manade på mina insomnade rumpmuskler att hjälpa benen att ta oss upp. Jag stannade halvvägs upp och inväntade de andra på sitt andra varv. Vill plåta lite.

Hasade mig vidare uppåt och kasade nedåt för att göra om det hela. Två gånger till och med!

Men efter att Jakob och Eva-Lotta sprungit fyra gånger upp och ner kände de sig nöjda och vi sprang hemåt. Dumpad Jakob hemmavid och Eva-Lotta och jag fortsatte på Årstasidan för att ta röda tågbron över till Söder. Där skiljdes våra vägar och vi hade uppdaterat oss lite sen sist. Och med bara positiva grjjer.

Att få springa med kompisar och bli pumpad med en massa god energi gör att allt känns så himla lätt. Och eftermiddagen kommer fortsätta med liknade tema. Vi ska hem till Maria och fira födelsedag.

Eva-Lotta, Evis, stretar uppåtJakob aka Jake the Snake är på hugget
En liten vybild. Där nere bor min syster

6 kommentarer:

 1. Kul att läsa om er träning med SUB40, har som mål att själv klara drömgränsen innan 1/11-2010.
  Vad var anledningen till att du hoppade på gruppträningen, behövde du den extra träningen för att klara målet?
  Lycka till med träningen!

  SvaraRadera
 2. Hempa10: Vad spännande att ha ett år på sig. Jag kör lite längre tid innan målet uppfylls. Jag tror iaf att jag behöver det. Då är Hässelby den stora fanfartävlingen?
  Jag hoppade på Sub40 av nyfikenhet samt att jag behvövde ny inspiration och en rejäl kick i rumpan. Jag hade blivit bekväm och sprang i mitt komforttempo mer eller mindre och väldigt planlöst. Jag behävde helt enkelt bli uppstyrd och valde detta just nu.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag har gett dig en utmärkelse läs på
  http://mariearmittnamn.blogspot.com/2009/11/jag-har-fatt-en-utmarkelse.html

  SvaraRadera
 4. Kanske är ett år för kort tid för att hinna ner under 40, kräver 6 min förbättring. Kämpar vidare med träningen ett par månader innan något millopp i vår får visa hur mycket jag måste öka träningsdosen. Sedan är ju hälsan och en långsiktig förändring av livsstil det viktigaste målet så jag är glad för varje framsteg. Löpning är toppen!
  Tack för tipset om Startmilen i Örebro, läste sedan i nåt forum att den slingan är relativt lätt. Kul att läsa
  om era SUB40-pass, ser fram emot nästa avsnitt :-)

  SvaraRadera
 5. Marie: Åh vad fint. Den ska jag svara på ikväll. Tack!!

  SvaraRadera
 6. hempa10: Du kan absolut säkert lyckas. Det är bara jag som är feg och tror mig behöva massor med år. Våga och vinn! Och du har ju en massa delmål på vägen som kan guida dig om du tänkt rätt.
  Som det ser ut nu kommer jag springa i Örebro.

  SvaraRadera