torsdag 3 december 2009

Ont i knät

Det är så typiskt. Jag har fått ont i knät och det är en molande värk som sitter på utsidan av knät. I början trodde jag att det var löparknä men jag är inte så säker längre.
Vad grundar jag det på?
- Jag har inte ont när jag springer
- Jag har en molande värk vid stillasittande.
- Det gör ont strax under knät, på utsidan och gör ont när jag trycker på en speciell punkt
- Det gör ont när jag flexar foten
- Det gör inte ont när jag går i trappor (nedför)

Kan det vara något med Tibialis anterior?

Rosa markerar det ondaJag vilade från styrketräningen igår för att se om kroppen vill läka sig. Stretchade en del. Både rumpan och sidan (om det nu skulle vara löparknä) samt vaden (om det är den som är kort och orsakar för hög belastning på tibialis anterior.
Naprapattid är bokad till på måndag

6 kommentarer:

 1. aj då, prova ändå ITB-stretch är mitt tips! Jag fick också löparknä-känningar i vänster knä idag när jag körde tusingar på lunchen. Jag har haft löparknä för flera år sedan men då var det i andra knät...

  Alla sju gick mellan 4:07 och 3:49 och det kändes att jag hade en liiiten växel till faktiskt...blir ett blogginlägg om passet senare ikväll. Hoppas du blir kvitt besvären!

  SvaraRadera
 2. Har tack och lov varit förskonad från andra benbesvär än benhinnorna, Jag hoppas att det går över å det snaraste...

  SvaraRadera
 3. Usch, hoppas du blir av med skadan snabbt!

  Har du aldrig känt av dessa besvär tidigare bör du vara uppmärksam. Har haft så många knäskador att jag inte ens kan räkna dem. Enda tipset: stressa inte igång träningen för tidigt under rehabperioden.

  SvaraRadera
 4. Staffan: Jag stretchar allt just nu som bara den. (och det verkar hjälpa)
  Vad kul att intervallerna gick bra och att du kände att det fanns mer att ge. Sånt stärker.

  SvaraRadera
 5. Roadrunner: Någon där uppe måste gilla mig. Inga känningar alls under passet och jag tycker det blivit bättre även efter vid stilla sittande. Fortsätter dock stretch och har kvar tiden till naprapat.

  SvaraRadera
 6. hempa10: Jag har haft en väldig ur jag med. Sällan större skador och är duktig på att ta hand om de små tidigt. Jag hoppas att det blir samma utfall på denna. Det är så tråkigt att bli skadad. Vill ju träna. Noop, ingen stress här. Lugn och fin, symaskin så kommer det nog bli bra snabbt.

  SvaraRadera