torsdag 21 januari 2010

Lååååånga intervaller

3x15 minuter i tröskelansträngning. Bara den lilla raden satte igång adrenalinet i kroppen. Jag blev lite nervös.

Idag hade jag planerat löpband, det fanns inte en sportkeps att jag skulle köra detta pass ute. Visserligen så har jag hört ryktas om vissa delar av Kungsholmen var i stort sett snöfritt men jag vågade inte chansa.

Istället för att trängas med alla på gymmet så körde jag på jobbet. Vi har ett fint löpband som har utsikt över Hägernäsviken. Den såg jag inte så mycket av i mörkret utan jag fick koncentrera mig på min egna spegelbild i fönstret.

Den första intervallen blev inte så bra. Den gick alldeles för lätt då jag blandade ihop hastigheterna på löpbandet. Jag höll en snittfart på 4:20 minut per kilometer.
De andra två fick jag ihop rätt och snittade 4:07.

Det var fokus som stod i centrum även ikväll. Mantrat Sub40 gick varmt och jag höll ihop riktigt bra. På den sista drog jag ner farten strax efter 10 minuter men som straff för det var jag tvungen att springa ikapp det jag missat så de sista fem fick gå i ett högre tempo. Ibland är jag inte logisk.

Efter passet kände jag ett litet gnag av missnöje. Dels för att första intervallen känts alldeles för lätt (med rätta) och att jag vek ner mig på sista (men tog igen på slutet). Jag tog och tittade på hur ett likadant pass gick den 5 november. Då var snittfarten mellan 4:20 och 4:30 per intervall och jag ar supertrött. Det har blivit en förbättring. Vilket glädjer mig massor och det tar jag med mig till nästa pass.

Jag rekommenderar inte att köra ett ganska hårt pass av typen Dynamic Training dagen innan. Det slet på benen och gav avtryck i kvällens pass.


Benen efter passet


8 kommentarer:

 1. Jim: Tack! Det finns hopp och tro :-)

  SvaraRadera
 2. Skönt att få ett kvitto på att träningen ger resultat. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Odda: Tack! Det ger mig lugn och kraft att fortsätta framåt med kvittot.

  SvaraRadera
 4. Jag tror man vänjer sig vid att köra hårt dagen efter styrka så småningom. Bra kört!! Vi kanske kan köra nått pass ihop i Portugal om du inte är bokad på alla spring time passen?

  SvaraRadera
 5. Sussie. Ja det har du ju alldeles rätt i. Jag utryckte mig lite knasigt. Det går att vänja sig med allt men kanske välja tidpunkt för invänjningen.
  Springer gärna i Portugal med dig, om jag orkar hänga på (jag får ha det som delmål). Jag kommer inte åka m Springtime utan kör eget upplägg på boende och träning tillsammans m Maria så jag är flexibel.

  SvaraRadera
 6. Önskar att jag hade ett löpband på jobbet...

  SvaraRadera
 7. Petra: Det är inte så ofta jag använder det men skönt att ha som backup

  SvaraRadera