torsdag 1 april 2010

Påskkärringslöp

Även om det var Skärtorsdag hade vi bestämt att köra Sub40-träning. Alla var på plats utom Henrik, som firade påsklov. Kvällen till ära hade vi besök från Running Sweden, då Mia och Rubin var med och sprang.

Samling innan träningVi delade upp oss i två delar. En del som springer snabbare och en del som springer inte fullt så snabbt. Det blev Joachim och Mattias som coachades av Rubin och Malin (dagen till ära på cykel) samt Mia och jag som coachades av Lisa.

På programmet stod 1 + 6x1000 meter med 250 meter joggvila mellan. Men det skulle bli en twist för vissa. Joachim fick den äran att köra 1250 meter på ett bräde och sen vila så länge det tog för Mattias att komma till startplatsen.

Vi sprang så snabbt att vi blev suddigaFörsta tusingen skulle gå ungefär 10 sekunder långsammare än de andra, som en liten uppvärmning och för att hitta flytet i löpningen.

Ja men tjena. Jag sprang iväg och försökte ha det avstånd som jag brukar ha till killarna. Efter några hundra meter kollade jag in farten. 3:42. Tanken var "Det är fel på satelliterna".
Första lugna intervallen gick på 3:51. Jamenhurhamnadejaghär??!! Inte en sportkeps att jag skulle köra resterande intervaller på 3:41. Meddelade Lisa att det hade blivit fel och att jag snarare låg långsammare än så om jag skulle komma fram helskinnad. Min plan hade ju varit att köra alla intervaller under 4 minuter.

Fick i uppgift att köra som Joachim och vänta in Mia vid starten på nästa. Så intervall två blev 1250 meter lång. Det var en jobbigt intervall och jag sprang tusen meter på 3:54 och på de sista 250 tappade jag en del.

Då fick jag gå tillbaka till de vanliga tusingarna och för varje intervall analysera var svagheterna fanns. I mitt fall var det att ligga på lite mer i början av intervallen samt att inte tappa när backen mitt på var klar utan springa igenom ordentligt.

De två nästföljande gick på 3:56 och det kändes okej men väldigt jobbigt. Lisa var med och peppade och kom med råd.

På intervall 5 så kändes andningen väldigt tung och i backen upp så brast det för mig. "Lisa, det går inte!"

Då plockade Lisa fram de förlösande orden och jag kämpade mig in i intervallen igen. Den intervallen slutade på 3:57.

Det Lisa sa kommer jag inte ihåg helt men det gick ut på att känn inte efter. Det är prestationen som räknas inte hur det känns. Och det är ju helt rätt. Känna har inget att göra med Sub40. Det är det som är en av mina svagheter. Jag känner för mycket.

Jag var riktigt trött efter den intervallen och undrade om det var en kvar. Tyvärr var det två kvar. Hur skulle jag överleva detta? Jag tog dem en i taget och gjorde en deal med mig själv. Om det kändes riktigt dåligt fick jag bryta.

Men så dåligt kändes det aldrig så jag genomförde alla intervallerna. Den näst sista hade jag Rubin som pådrivare. Han var lika bra som Lisa. Det är kul att köra med lite olika tränare. Alla har sin stil och sitt sätt samt att de ser lite olika saker.

På den sista intervallen var det tungt. Mia startade 15 sekunder före mig. Min roll var att jaga ikapp. Med mig på jakten hade jag Malin på cykel till vänster, Rubin till höger som kom med order och Mattias bakom som en stoppbom. Jag hade inte en chans att slippa undan. Bara springa på och jaga.

Mattias gick om på upploppet och Rubin skrek att jag skulle hänga på och gå om. Jag kämpade som en dåre. Vet inte om jag lyckades men jag kom under 4 minuter.

Tack vare det så vann jag en fin Påskhare i choklad. Det lönar sig att inte känna.

En gigantisk hare...

10 kommentarer:

 1. Den haren var du sannerligen värd! Grymt bra jobbat och kul läsning :) Du kanske får be Lisa starta en sub45 grupp sen ;) Då är jag på!

  SvaraRadera
 2. Kul läsning!!
  Blir det Påsksmäll på måndag? Jag kör om jag får in ett bra pass imorgon.
  /Joey

  SvaraRadera
 3. Bra sprunget men jag saknade kjolarna, sjalarna, de prickiga och rödmålade kinderna och några godisskålar såg jag heller inte på bilderna? Sådant påskkäringlöp har vi haft här idag av lite mer kortvuxna påskkärringar!

  Hoppas vi ses på Påsksmållen på måndag, håller lite utkik, det vore kul att säga hel IRL!

  SvaraRadera
 4. Bra sprunget men jag saknade kjolarna, sjalarna, de prickiga och rödmålade kinderna och godisskålarna på bilderna?

  Hoppas vi ses på Påsksmällen på måndag, vore kul att säga hej IRL!

  SvaraRadera
 5. Petra: Tack! Om det blir en Sub45-grupp bara måste du med.

  SvaraRadera
 6. Joey: påsksmäll på måndag. Hoppas att du kommer och att dagens träning kändes bra.

  SvaraRadera
 7. Staffan: På måndag syns vi! Glömde kjolar och andra attiraljer tyvärr.

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar bild med Rubin, Malin, Mattias å var det Bernt Johansson och sju MC-poliser oxå?

  Nästa gång kan ni göra ett skivomslag till Village Peoples comeback. Jag kan vara indianen.

  /LN

  SvaraRadera
 9. LN: Bernt Johansson med mopedpoliser väntade på krönet och gav mig en rejäl "åka-av-känsla"

  Indianplatsen är din! Glöm inte att öva på armrörelserna Y-M-C-A....

  SvaraRadera
 10. Jäklar vilket pass, kul att läsa om dina tankar runt passet. Själv har jag nog samma problem, jag känner efter...

  SvaraRadera