lördag 25 september 2010

Flyyyyt

Medan många av mina löparvänner laddade inför 15 eller 30 kilometer på Lidingön idag, gav jag mig av på  mitt egna långpass.

Jag startade med 10 minuter uppvärmning i form av utfallssteg, grodhopp och skipping. Efter det joggade jag iväg.

Planen var att springa lugnt och sansat då det var ett tag sedan jag sprang längre än 15 minuter. Ja det är nog 6 veckor sedan och kroppen behöver vänjas.

Morgonen var helt underbar och solen nästan tittade fram. Det var lite brittsommarkänsla i luften, även om det på något sätt var lite disigt.

Sprang och tänkte konstant på min fot i början men när den inte protesterade kunde jag koncentrera mig på att hitta ett flyt, att hitta känslan av att sväva fram. Och jag fick till det idag. Även om kroppen sa i från och undrade varför jag fortsatte springa efter 15 minuter. Men jag överlistade och lockade med frukost om den pinnade på och inte kände efter.

Det var mycket skönt att hitta rundheten i steget och att slippa känna mig kantig och ha ett stolpigt steg.

Så nu är veckans 50 minuter avverkade och jag ser fram emot nästa veckas 75.


6 kommentarer:

 1. Så fort min fot har läkt sig lite till.. så kan väl vi ge oss ut på ett ultradistanspass, på en ca 5-7 km?
  Jag skulle behöva det. Och en bättre peppnings-coach än du finns ju inte.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att kroppen är med dig igen och att foten har tagit sitt förnuft till fånga!!!! Jag är verkligen glad för din skull!!!

  En liten sak bara.... din plan med att öka löpningen med 10% varje vecka. Vart tog den vägen? Från 50 min till 75 min?????? ;-)

  SvaraRadera
 3. Jens: Fixa foten så ska vi ut på långpass! Men spring inte ifrån mig bara.

  SvaraRadera
 4. Maria: Jo det är alltså inte 10 % på veckodosen utan 10% av den totala jag hade innan skadan. Jag sprang ca 250 min per vecka under sommaren och 10% av det är 25 min. Så varje vecka ökar jag med 25 minuter. Jag har kanske varit lite oklar i räkenskaperna :-)

  SvaraRadera
 5. Då fattar även jag! :)
  Trodde att skulle öka m 10% från vecka till vecka, alltså med 5 min kommande vecka.
  *sätter mig ner lugn igen* :)

  SvaraRadera
 6. PB: När jag läser inlägget om planen så ser jag att det är egentligen så jag skriver (men jag enar inte så). Jag var tvungen att lusläsa mailet från coachen för att se om JAG missuppfattat. Men som tur var hade jag inte det. Annars hade jag fått smisk :-)

  SvaraRadera