lördag 23 oktober 2010

Intressant artikel

Jag fortsätter min fundering över vårt förhållande till våra kroppar. Det är en artikel i morgonens DN som handlar om hur idrottare hanterar övergången från barn till vuxen. Både ur idrottarens och tränares synvinkel. Tyvärr hittar jag den inte i nätupplagan. Jag får återkomma med länk.

Att det ska vara så svårt att vara glad och nöjd över den kropp man har. Där är Anja Pärson en förebild för mig. Hon har sagt något i stil med att även om hennes kropp inte ser ut som en modell eller uppfyller idealet så är hon nöjd över sin kropp då det är hennes verktyg och gör precis det som den ska.

Det är det jag försöker tänka på. Att min kropp är mitt verktyg för att klara av löpning och göra det njutbart för mig. Då behöver den vara stark och tålig.


Bild: Anja Pärson gör knäböj, foto: Åka Skidor

6 kommentarer:

 1. ...följer marathonbloggen litegrann och hittade hit tack vare den. Själv tränar jag längdåkning sen några år och kan (äntligen) lägga in riktiga löpintervaller efter lite skadeproblem. När jag läser din blogg får jag både ideér om nya intervallpass och inspiration att fortsätta tänja intervalltiderna nedåt :-).

  Superkul, tack för inspirationen :-)!!

  //Skidtoken

  SvaraRadera
 2. Skidtoken: Vad roligt att kunna inspirera. Jag hoppas snart komma igång mer med kvalitetsträningen och kunna ge fler roliga intervallvarianter.
  Och längdåkning är inte dåliga grejer. Det ger starkt hjärta och starka ben. Jag hoppas kunna damma av mina i vinter.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker Anja är en så fin förebild. Våra kroppar är ju helt fantastiska, vissa vinner alpint världsmästerskap, vissa (du!) springer fort som tusan och andra (jag!) kan göra 407 utfall i ett sträck. Fina kroppar det.

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med "ÄtaTränaKämpa". Såg en dokumentär med Anja tidigare i år (tror jag det var). Hon är en oerhört klok tjej. En sann förebild.

  SvaraRadera
 5. ÄtaTränaKämpa: Det är kroppar att vara stolt över. Att vara stolt över det man har och utnyttja potentialen i det.

  SvaraRadera
 6. Carina: Anja blir bara klokare och klokare ju mer jag får reda på.

  SvaraRadera