fredag 17 februari 2012

Att dansa på ett löpband

Igår gav jag upp kvalitetsträning ute och körde på löpbandet istället. Det är inte speciellt kul men jag behövde få svar på om det var modden som hindrade mig eller om jag verkligen är så dålig som det känns.

Efter lite väntan på banden kunde jag äntra det och värma upp. Vanligtvis så brukar jag inte lyssna på musik när jag springer men just på löpband är det ett måste. Annats skjuter jag ut mig från gymmet innan bandet har kommit upp i marschfart.

Spellistan innehöll ett gäng dansanta låtar och det är det som gör det så svårt. Jag kan liksom inte låta bli att skaka på rumpan och göra några moves. Så där är nog huvudanledningen till att jag sällan springer med musik. Det ser rätt galet ut att helt plötsligt moonwalka på vägen.

Men det är klart, det går ju att dansa sig fram.Men hur som haver, efter uppvärmningen kom jag fram till kvällens huvudpass där jag skulle köra 3x2 kilometer i tröskelfart och jogga 90 sekunder mellan varje.

Första intervallen kändes kantig och jag var lite stum. Kände att det här kommer bli tungt även med Avicii i öronen. Men sen så lossnade det av någon konstig anledning.

Jag nästan flög fram och det kändes som att jag kunde hålla på en bra stund till. Och då har jag lyckats med min tröskelfart. Jag fick flytet och känslan i kroppen. Lycka!

Så i bara farten drog jag av 2 stycken intervaller i 4-fart. En kilometer varje gång. Med 90 sekunder gåvila mellan.6 kommentarer:

 1. Wow! Vilken vinterform du verkar vara i :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lennart: Hey, hey, hey nu ska vi inte dra för stora växlar på det :-) Men det känns helt okej.

   Radera
 2. Du ser! Du kan!!!
  Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maria: Cha-cha-cha. Jazzhands och allt där till

   Radera
 3. Bra där!! Du rockar ju på löpbandet :-).

  SvaraRadera