torsdag 31 december 2009

Lite kvalitet i alla pass

Nu har det skruvats åt en skvätt känns det som och det ligger alltid en bunt med kvalitetsminutrar i varje pass.

Dagens pass var ett vanligt distanspass som ska gå i 4:45-4:50 minuter/kilometer och jag skulle springa det i 50 till 60 minuter. Dock skulle jag klämma in 15 minuter tröskelträning i detta. Alltså 15 minuter där ansträngningen/pulsen ska ligga på ungefär 90 procent av den maximala förmågan.

Jag tvekade innan jag sprang ut men tog beslutet att köra på pulsen idag och strunta i farten. Det är ju fortfarande vinterväglag.

Idag var nog första gången på länge som jag tyckte det var mysigt att springa ute i snön. Lite snöflingor singlade ner och en hel del folk var och promenerade. Sprang delar av Kungsholmenruntbanan och började min fartdel strax före Rålis. Körde sen cykelbanan längsmed Norr mälarstrand bort mot Stadshuset. Där hade det gått tio minuter och sen var det "bara" 5 minuter kvar som jag tryckte på lite extra. Klockan visade en snittfart på 4:15 och det är jag nöjd med. Till och med mycket nöjd med. Det var inte myspys men det var kontrollerat och hanterbart med andning och ben. Gött!

En nerjogg innan god lunch. Jag var hungrig som en varg.

Lite lagom trött efter

4 kommentarer:

 1. Fasiken vilket bra pass! Gratulerar! Och ett riktigt gott nytt 2010 önskar jag dig - och att drömmen om sub40 blir verklighet!

  SvaraRadera
 2. Tack Petra! 2010 får bli året då drömmar slår in :-) Gott nytt till dig med och att det blir 15 grader, vindstilla och lätt mulet på Sthlms maran.

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som att du har blivit till is på bilden :)

  Nä mera värme på Stockholmsmaran såsom det varit önskar jag:)

  Och jag hoppas få se dig snart på en tävling där du gör DET!

  SvaraRadera
 4. Marie är mitt namn: Isdrottningen ;) Varmt på maran är ok för mig som ska vara ute på banan och heja. Tänkte mig Djurgården så ni har ngt att se fram emot där ute.
  Hoppas att DET sker under vår/sommar.

  SvaraRadera