tisdag 8 december 2009

Nästan ända fram

På kvällens program var det progressiv löpning. 8 kilometer som började i en moderat fart på 4:40 per kilometer. Efter varannan kilometer kapades kilometertiden med 10 sekunder och så fortsatte det till 4:10. Detta skulle köras på platt bana.

Jag körde med Studenterna som vanligt på tisdagar och valde att förlägga passet på Radiohusfemman för att ha lite sällskap delar av passet.

Första två kilometrarna var ingen match. Det kändes lätt och det visade sig på klockan då jag var lite för snabb mot plan. Det samma gällde de två följande kilometrarna men sen fick jag börja jobba mera. Tungt och jobbigt. De backar som fanns på slingan var alphöga (bildligt)och då började magen att krångla. Jaha, bara att stanna till. Men inte värre än att jag kunde köra det sista blocket. Det gick inte ända fram mot måltid. Men ansträngningen var hög och fin så jag känner att jag gjort det jag skulle idag.

På vägen hem så fick jag lätt soppatorsk. Tryckte in det jag hittade hemma innan jag orkade värma maten. Nu mår jag mycket bättre efter varmt te och ett par shortbread.

8 kommentarer:

 1. "Moderat fart" 4.40 ;-). vi lever i olika världar!!

  SvaraRadera
 2. Kul pass, måste prova progressivt pass nån gång!

  Men du, var gör killen i svart på din profilbild? Och varför ligger du bakom honom i spåret? :-)

  SvaraRadera
 3. Håller med Carina, i och för sig är jag ganska nykläckt som löpare - men 4.40 är URSNABBT i min värld! Imponerande och inspirerande!

  SvaraRadera
 4. Carina: Olika fartvärldar men samma kärlek till löpningen. Hoppas dina ben är med dig igen.

  SvaraRadera
 5. hempa10: Progressivt är ganska så kul och svårt (tycker jag) går ju så lätt i början liksom.
  Ja vet inte var han kom i från. Nåt bakre startled :-) 10 minuter före mig i mål var han den rackarn'n.

  SvaraRadera
 6. Petra: Jag tror du har förutsättningar att köra i de farterna men skynda långsamt. Och glöm inte det viktigaste: Ha skoj!

  SvaraRadera
 7. Bra där Ellinor,att bonka har ju sin charm... Iaf på nedjoggen... Annars en rätt otrevlig upplevelse...

  SvaraRadera
 8. Swyzze: En liten charm :-)och det var skönt att det kom på nerjoggen

  SvaraRadera