lördag 30 januari 2010

Bosöträning med knorr

Idag var det dags för en muntrationsträning. Det stod långa intervaller på schemat uppblandat med små, korta intervaller. En riktigt mastodontpass. Mosa ben, skönt!

Men för att inte slira ut i spenaten allt för mycket förela vi träningen inomhus på Bosön.

Vi började köra uppvärmningen ute i snön och det var faktiskt njutbart. Visserligen ganska halt och kallt men solen var härlig och tack vare att jag körde med mina trailskor kanade jag inte allt för mycket. Lugnt och sansat i 5:20 tempo började vi dagens pass.

Väl inne blev det lite snabbare. Först 3 km i stegrande fart. Jag valde att köra 4:20 första kilometern, andra gick på 4:10 och den sista fick jag till 3:57. Pulsmässigt jobbade jag mig upp från 80% till 91% under den sista kilometern.
Efter 2 minuter vila var det dags för de lite snabbare som skulle springas på 50 sekunder. På den tiden kom jag ungefär 240 meter (cirka 3:30 minut per kilometer, om jag räknat rätt).

Vilan på dessa intervaller var 45 sekunder och det skulle upprepas 10 gånger. På slutet var jag riktigt trött i benen så de fotbollskillar som körde Coopers test stod inte så högt upp på min lista just då. Hur man kan vara över hela löparbanan samtidigt är för mig en gåta.

Vilade ytterligare två minuter innan det var dags för avslutande 2 kilometer i jämt tempo. De gick på 4:04 respektive 4:03. Trött på slutet. Det är slitigt att köra långt i hyfsat hög fart efter att ha trimmat benen med dryga tvåhundringar.

Det är något speciellt med att se en duktig löpare köra sin träning. Johan Wissman var där samtidigt och körde tvåhundringar med kort vila mellan. Det bara rinner på och ser så enkelt ut.

Johan Wissman, som körde åttor runt mig idag.

6 kommentarer:

 1. Åh, det ser så enkelt och lätt ut när de där riktigt duktiga löparna kör. Ögonfröjd :) Grattis till ett bra pass!

  SvaraRadera
 2. Petra: ögonfröjd på många sätt :-) Tack, jag behövde ett sådant pass. Det var en lättnad att veta att formen är i alla fall stabil.

  SvaraRadera
 3. Odda: Tackar. Lite mer snabbuthållighet så kan nog våren bli kul

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig inspiration att få springa med wissman snirklandes runt runt!

  SvaraRadera
 5. Carina: Det var en boost jag behövde.

  SvaraRadera