söndag 31 januari 2010

Summering av januari

Nu har hela januari redan gått och det är dags för en månadssummering.

Jag lyckades få ihop 23 mil (december fick jag ihop 26 mil) och det gick åt 19 och en halv timme för att springa den sträckan( december 22h).

Till styrketräning använde jag 8 timmar och till sist så yogade jag lika länge.

Jag har tränat i snitt en timme och knappa 10 minuter per dag under januari.

Det är okej, visserligen har jag inte ökat min träning men till mitt försvar så har kroppen känts tröttare och mer sliten. Vet inte om det är snön som gjort den mer känslig. Däremot tycker jag att intervallpassen och distanspassen inte känns lika jobbiga.

Det är ju egentligen två saker som säger emot varandra. Å ena sidan tröttare kropp å andra så känns inte passen lika slitande. Det är svårt att förklara utan att det blir en lång harang av floskler så jag sammanfattar det med att jag inte tycker det mentalt är lika jobbigt med kvalitetspassen längre.

7 kommentarer:

 1. Psyket är starkare och kroppen tröttare? Jag vill ha ditt pannben, är det till salu? :)

  SvaraRadera
 2. Miranda: Jag tycker du har ett föredömligt pannben. Tjockt och fint. Kommer sitta som en smäck i Skövde.

  SvaraRadera
 3. Haha :D men vet du, vi sprang nästan exakt lika långt i januari! 23mil även här! Sedan tog det i och för sig 3h längre tid ;)

  SvaraRadera
 4. Miranda: Härligt! Misstänker att nästa månad har du spurtat om rejält i mängd.

  SvaraRadera
 5. Stabil träning, impad!! Jag vill också komma dit, att inte rädas tröttheten när det går fort!

  PS, vilket av följande två intervallupplägg (föreslagna på Jogg.se för sub40 på milen) tycker du verkar tuffast? Jag tycker båda verkar tuffa med tanke på den korta vilan:
  "5x2km på 7:50 (3:55 min/km) med vila 90 sek eller 6x1km 3:45 min/km med vila 60 sek..."

  SvaraRadera
 6. Staffan: 5 x 2 är jobbigare än 6 x 1 helt enkelt därför att det är ett längre pass i hög fart. Jämför man istället t.ex. 4 x 2 och 8 x 1 km så är det med de angivna farterna rätt likvärdigt. Däremot tycker åtminstone jag 2000ar är mentalt segare. Om vilan är kort eller inte beror på hur tufft passet är och dess syfte dvs hur mycket tid som behövs vilan med hänsyn till syftet.

  SvaraRadera
 7. Staffan: Tack! Du kommer dit du också.

  Ang de två passen håller jag med Per. Det är lite för stor distansskillnad mellan de två och för lika fart, enligt mig för att de ska kunna jämföras rätt av. Min skalle gillar tusingar bättre och tycker då mentalt att det känns lättare att köra även om farten är snabb och vilan relativt kort.

  SvaraRadera