lördag 13 mars 2010

15-15 i ensamhet

Idag på programmet var det dags att köra ett pass vi körde för bara några veckor sen.

15 sekunders intervall med 15 sekunders vila. Att upprepas 60 gånger. Det vill säga det skulle ta 30 minuter.

Eftersom jag lever i exil var jag tvungen att leta upp en sträcka som var hyfsad flack och isfri. Hemma hade det varit lätt att välja en av flera val. Hittade en bra trottoar att sprinta på. Jag hade P som sällskap på uppvärmningen på 15 minuter sen hade han andra planer.

Stegade upp 75 meter och började köra. Det är ingen idé att tänka på hur länge eller hur många som ska köras. Då skulle jag bara hamna på Stora Kvinns.

Målet var att komma upp i 90 procent av maximal hjärtfrekvens. Då vilan är så kort faller inte pulsen speciellt mycket, bara ett par slag på sin höjd, så hjärtat får jobba en hel del.

Efter 10 minuter saknade jag sällskap. Nu började tristessen att komma men det var tur att jag hade markeringar som visade hur långt jag skulle komma. Annars hade det varit svårt för mig att fokusera på uppgiften.

Fick lite konstiga blickar av folk som promenerade. Jag hann några rundor innan de passerat. Men det var ingen som frågade. Antagligen såg jag alldeles för trött och galen ut.

15 minuter. Gaaahhhh! Halvlek. Pepp, pepp. Nu är det bara hemåt. Nedförsbacke. Hålla koll på att pulsen höll sig där den skulle. Jobba, jobba. Längtade efter sällskap. Ville hem.

Men snart var det 20 minuter gjorda och då kändes det lättare igen. Nu är ju det mesta gjort. Jobbade med tekniken och försöka få upp kroppen så att jag inte skulle sjunka ner i steget.

Efter 25 minuter var jag trött. Trött i kroppen, i flåset, i huvudet. Men då kunde jag inte vika ner mig. Bara att köra ända fram. Ja, där var jag i mål!

Ett helt okej pass men inget jag rekommenderar att köra själv. Eller om man vill träna på pannbenet så är det ett perfekt pass. Och det är ett kort och effektivt pass. Speciellt om nerjoggen pågår i 70 sekunder.

I närheten av min förra arbetsplats och där jag nu befinner mig.

12 kommentarer:

 1. Härligt pass! Tycker det vore grymt kul att köra ett pass ihop eftersom jag med har sub40 som mål... dock tror jag du har kommit lite närmre målet än jag.. men det går ju ändå synka träningspass ihop! jag jobbar till 18.15 på vardagarna men om du har möjlighet om inte senare någon lördag/söndag?

  SvaraRadera
 2. Josa: Det skulle vara jättekul. Nu är jag inte hemma denna vecka som kommer men jag kanske kan få till något. Jag har inga problem att köra efter 19 om det skulle behövas. Nästa lördag åker jag till Portugal. Ska se hur det ser ut i almanackan

  SvaraRadera
 3. Start jobbar Ellinor, själv valde jag att köra ett helt annat pass istället, men det borde jag väl egentligen inte skriva om här om någon av "cheferna" skulle råka läsa din blogg.

  Mattias

  SvaraRadera
 4. Mattias: Körde du 3x4 soffåkning?? :-) Men vi får köra detta pass ihop. Det är en upplevelse som du inte får missa.

  SvaraRadera
 5. Det låter verkligen hur jobbigt som helst. Ska nog testa det nån dag. Vi brukar köra 20x 45+15 dvs 45 sek löpning 15 sek vila, det är också grymt jobbigt. Sen avslutas det hela med en snabb tusing. Efter det brukar mina ben vara darriga som asplöv

  SvaraRadera
 6. Mycket bra gjort!!!!!

  SvaraRadera
 7. 10 x backen i hagaparken, de du!!

  SvaraRadera
 8. Strongt tjejen!!! Dom där passen verkar inte vara att leka med!

  SvaraRadera
 9. mina: Testa, du kommer inte att ångra dig...eller kanske ;-)

  SvaraRadera
 10. Maria: Tack, men dina 31 km idag går inte av för hackor. Respekt!

  SvaraRadera
 11. mattias: Det är inte dåligt. Riktigt bra. Snyggt!

  SvaraRadera
 12. Carina: Tack! Det är jobbigt men inte oövervinnerligt.

  SvaraRadera