lördag 10 april 2010

Startmilen

Jag börjar med det viktigaste.

Grattis Mattias till Sub40! Snyggt jobbat och bra genomfört lopp.

39:53 blev den officiella tiden på Startmilen.

Så här ser en Sub40-löpare ut

Och hur gick det då för undertecknad?

Ja, det gick och det var ett fall framåt men helt nöjd är jag inte. Frågan är om jag någonsin kommer bli det, men just nu är målet ännu inte uppfyllt.

Startade alldeles för snabbt och det straffades redan vid 3 kilometer då jag helt föll igenom och stod still jämfört med de runt omkring. En hel hord med tjejer sprang om mig. Men då samlade jag ihop mig och fokuserade på att den högen med tjejer inte skulle springa mer i från mig.

Jag tröck på mer med benen och försökte jobba med steget och hitta en avslappnad stil. Hittade en rygg att jobba mot. Det behövdes för det blåste en hel del. Jag valde en kille med prasseloverall (vad är det med mig och män i prasseloverall?).

Hans kläder läade fint åt mig men vid 6 kilometer tackade jag för mig och sprang om. Mellan kilometer 7 och 8 var den en raksträcka med riktigt sugande motvind. I början av den sträckan sprang tre svartklädda förbi och jag tänkte att dessa personer ska vara vindskydd åt mig. Det får bära eller brista. Jag ska hänga med i deras fart!

Jag fixade det och det var inte speciellt mycket mer ansträngande än att springa utan blåst. Och varför kunde jag inte förmå mig att springa i den farten även innan?

Tappade dem lite i en uppförsbacke med tvär sväng. Jobbade på och försökte mota bort alla tankar. Bara fokusera på steget och benen.

Det gick bättre än på Påsksmällen men jag springer som en jojo. När jag har fokus så går det med bättre fart men så fort jag börjar låta tankarna vandra så sjunker farten.

Dock hände något konstigt på sista kilometern. Då var det som om hela jag bara ville lägga mig i en buske och skita i det hela. Här undrar jag hur mycket jag tappade. Jag kunde inte mobilisera några farten alls. Mystisk känsla i kroppen. Men i mål kom jag på årsbästa: 42:27.

Nu blir det ett par tre veckor med full fokus på träning.

Efter loppet

28 kommentarer:

 1. Sorry Ellinor, du tappade inget sista kilometern. Tvärtom så tappade jag på dig några sekunder.

  SvaraRadera
 2. Dessutom har jag dina prispengar.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat, men jag tror du kan ännu bättre!
  /Joey

  SvaraRadera
 4. Även om det inte motsvarade ditt mål eller sub40 så vard et iaf en grym tid, grattis!!

  SvaraRadera
 5. Leif: Du låg alltså så nära. Jag var nästan på väg att vänta in dig men ändrade mig. Kul att du fick till en så bra tid. Karlstad nästa millopp?
  /Hon med häcken

  SvaraRadera
 6. Leif: Helt fantastiskt att vinna pris. Det trodde jag inte. Men pengar? Ne, jag är van vid en termos på sin höjd eller en ryggsäck med inbyggd stol :-)

  SvaraRadera
 7. Joey: Tack och helt rätt. Mer finns. Nu ska här tränas. Och spring riktigt fint imorgon!!!!

  SvaraRadera
 8. Andréa: Tack! Nu ska här jobbar nedåt.

  SvaraRadera
 9. Kanonbra jobbat! Du är min idol!!

  SvaraRadera
 10. Tjusigt, du är på god väg nu.

  SvaraRadera
 11. Grattis!
  Jag är grymt imponerad!

  SvaraRadera
 12. Petra: Tack! Snart är det din tur på KR. Träningsvärk idag? :-)

  SvaraRadera
 13. Ove: Två och en halv minut. Sen så.

  SvaraRadera
 14. Tolla: Tack! Hoppas göra mig själv imponerad snart. :-)

  SvaraRadera
 15. Bra jobbat! Grattis till årsbästa!

  SvaraRadera
 16. Jag stämmer in i hyllningskören: Grattis!

  SvaraRadera
 17. först haha Marie du är ju kul!

  sen, det verkar ju som om du är på väg åt rätt håll. Lyckas du hålla fokus hela vägen så är du inte långt borta. Det kommer, var så säker!!

  SvaraRadera
 18. Jim: Tack. Nu är det dags att lägga in en växel till :-)

  SvaraRadera
 19. Roadrunner: Tack men än är jag inte klar. Verkar som denna blogg får leva länge till.

  SvaraRadera
 20. Marie är mitt namn: Alldeles nya! Och de var perfekta att springa i. Uppvärmning och nerjogg.

  SvaraRadera
 21. Carina: Det gäller att fokusera på det vesäntliga...så som skor. Fokus, fokus, fokus

  SvaraRadera
 22. Lustigt, andra loppet jag INTE sprang som du var med i! Jag tillbringade hela helgen i Örebro på dotterns innebandycup och hade med mig springsakerna men trots ett långt uppehåll mitt på dagen gjorde tidsschemat, lite restsymptom från förkylningen och inte minst det svinkalla vädret att lusten att springa inte alls infann sig igår.

  Nu blir det nog tävlingspremiär på Kungsholmen runt men då på halvmaran istället.

  SvaraRadera
 23. yeeeessss :-)

  SvaraRadera
 24. Staffan: Ibland så vill man inte tävla och det är helt ok. På Kungsholmen runt kommer vi ses. Då ska jag heja massor!

  SvaraRadera
 25. Anonym eller sa...: Där kom den! Som jag har väntat. Från Katrineholm till Stockholm ekade alla dina yeeeeesssss i bilen.

  SvaraRadera
 26. Vad var det för km tider den här gången? Hur låg du till vid 5km? Vore spännande att se receptet för Mattias sub 40 tid oxå, var det en spurt som hette duga på sista km som gjorde att han klarade det eller...?

  Sen undrar jag (som aldrig tävlat) varför ni åkte till Örebro för att springa 10km när det gick ett 10km lopp i Vällingby (sthlm) samma dag. Är det plattare/bättre/roligare i Örebro eller varför åkte ni dit?

  Sub 40 på Kvantumloppet i helgen? ;-)

  /Marcus

  SvaraRadera
 27. Marcus: På denna tävling valde jag att inte köra med klocka. Jag ville inte bli stressad av den samt att jag ville lära mig att fokusera på min uppgift än att titta på klockan (som jag annars brukar ha förmåga att glana för mycket på). Jag provade ett nytt sätt.
  Ang Mattias lopp ska han få berätta själv. Kommer inom kort.

  Jag valde Örebro för att jag har positiva minnen därifrån och ville ha det med mig. Hurvida Vällingby är platt eller inte vet jag dessvärre inte. Örebro är en fin, flack bana (om än vindkänslig). Jag övertalade Mattias att åka med just för att det fanns en stor chans att det kunde gå vägen där tack vare banan.

  Kvantumloppet får klara sig utan mig. Jag går in i en mer träningsintensiv period nu och avvaktar några veckor. :-)

  SvaraRadera