fredag 7 maj 2010

Ett annat pass än planerat

På schemat var det tänkt intervaller på Stadion men eftersom den var ockuperad av Jyyyyyrgårdens joxametrasan-lag (F'låt Mattias) så fick det bli alternativ i Lill-Jansskogen.

Vi var fyra tappra och en maralöpare som skulle bli drillade av Coacherna Malin och Lisa.

2 varv av intervaller som bestod av 1700 meter, 90 sekunders vila, 1000 meter, 60 sekunders vila och till sist 600 meter.

Det låter inte så blodigt men under dagen hade jag inte känt mig på topp så det kändes att nivån inte skulle vara där jag egentligen ville ha den. Dessutom var det mer eller mindre terrängintervaller i stället för platta ban-dito.

Satte av strax efter killarna och kände att detta går nog lite för snabbt. Grabbsen försvann inte som vanligt i fjärran. Konstaterade att det ändå kändes helt okej och att jag tog en rövare. Jag fortsatte i ungefär samma fart. Det kan ju hålla.

Den första intervallen hade ett tempo på 3:55 minuter per kilometer och det kändes riktigt bra. Förvånad över mig själv. Malin var med på cykel och hejade som bara den. Lisa körde "jag dyker upp när ni minst anar det-stilen" och studsade runt som en känguru mellan träden.

Den mellanlånga intervallen gick på en välkänd sträcka. Där har vi kört en del tusingar tidigare i vintras så den gav inga nyheter. Hårnålskurvan var lika stökig som vanligt och backen direkt efter den gav inget gratis. Tempot var 3:58 minuter per kilometer.

Sista intervallen i serien kändes riktigt kort i jämförelse. Det var bara Klappjaktsstigen fram och tillbaka. Det kändes bra i steget och benen var starka. Flåset bra om än lite väl ljudligt (på grund av astman). 3:55.

Två minuter vila innan det hela sprangs en gång till. Jag hade inte riktigt häng på Mattias och Joachim men det kändes inte överlångt dit fram ändå. Såg skuggorna av dem. Gunnar var i krokarna runt mig men fick inte riktigt tag i skörten så jag koncentrerade mig på att hålla undan. Det är inte så dumt att vara jagad. Jag måste anstränga mig för att inte bli uppsprungen. På de två sista var fokus på tekniken och enligt Malin så lyckades jag riktigt bra med den biten. Kändes skönt att kunna få till det hela i alla fall en stund.

Farterna var sämre: 4:05, 4:05 respektive 3:51 (här spottade jag upp mig lite)

Riktigt trött men nöjd efter.

Som bonus idag blev det några övningar för mage och rygg i form av coreövningar. Det var toppen att bli justerad. När jag kör själv tycker jag att det är svårt att se alla vinklar på kroppen även om jag har spegel att kolla i. Kan i alla fall konstatera att magmusklerna används vid löpning. De var redan trötta innan vi körde styrketräningen.

Idag på återhämtningsjoggen var det ohyggligt tunga ben.

4 kommentarer:

  1. Kvinnor.... :-)

    SvaraRadera
  2. Härligt när passet ändå går så pass bra fast man är lite ur form. Ibland ger inte hjärnan rätt signaler. Kroppen lever sitt eget liv liksom. Dina intervaller blev ju riktigt bra!

    SvaraRadera
  3. Carina: Ja det är tur att det går att koppla bort de olika delarna från varandra. :-)

    SvaraRadera