lördag 31 juli 2010

Snabbdistans

Eftersom det inte blev någon tävling i torsdags förbarmade sig Mattias över mig och erbjöd en plats på hans snabbdistanspass. 7 kilometer med en fart mellan 4:10 och 4:20 skulle avverkas runt Kungsholmen.

Vi träffades under St Eriksbron och satte av mot Stadshuset. En behaglig temperatur och väldigt blåsigt var det ute. Men vi började fint. Tuggade på runt 4:10 tills väggen i form av vind kom på Norrmälarstrand. Farten bedarrade ner så att snittet de första 15 minuterna hamnade på 4:15.

Här kände jag mig sliten och sa till Mattias att fortsätta själv i valfri fart. Mitt mål var att hålla mig springandes med tröskelansträngning som mål. Nu hade vinden fått sällskap av en del backar upp mot Rålambshovsvägen. Bara att kämpa på. Mattias dundrade på och hamnade runt 100 meter framför. Sen märkte jag att avståndet inte ökade och snart vände han om och slog följe med mig.

Det var gentlemannamässigt för inte berodde det på att han blivit trött. Så vi slog följe den sista biten. Nu var det bara passben som gällde för min del. Andningen var rejält flåsig och benen började bli tunga. Snittfarten hade dalat ner mot 4:28.

Men fram till 7 kilometer kom vi och jag tycker vi gjorde det bra. 30:26 blev min totaltid och hamnade inom spannet för dagen. Inte en sportkeps att jag fixat detta pass utan sällskap. Själv hade jag vikt ner mig men att göra det inför Mattias. Inte en chans!

Ett sista pass innan semestern avklarad och jag har en bra känsla med mig in i vilan.

6 kommentarer:

 1. Snyggt kämpat. Körde också snabbdistans igår och möttes av galen motvind. Nästan omöjligt att hålla farten, när jag läste ditt inlägg slogs jag nåt jag läst hundra gånger "tänk inte på farten utan försök hålla dig runt tröskeln" En vacker dag blir även jag klokare... :-)

  SvaraRadera
 2. Passben? Nåt nytt uttryck/symptom som jag borde känna till? (Eller E som missat lite på tangentbordet?) Du är duktig. Du vet (hoppas jag, att du kommer ihåg!) att jag inspireras mycket av dig pga. din historia med lite motgångar och olust som vänts till uppåtgång och lustlust. Semestra väl, kram!

  SvaraRadera
 3. Man får tacka för både farthållning, sällskap och vägvisning under dagens pass.

  SvaraRadera
 4. hempa10: Det är det som är kul med träning. Man tar med sig något nytt nästan varje dag.

  SvaraRadera
 5. Frida: Äsch kan inte ens skylla på tjocka fingrar då s och n inte ens är i närheten :-) paNNben ska det ju stå
  Tack för dina ord. Ger kraft i alla tåhävningar just nu.

  SvaraRadera