lördag 10 juli 2010

Tre gånger tre

Igår kväll sprang jag mina intervaller. Det var inte med studsiga, lätta steg jag gav mig av mot Karlbergskanalen. Det var ett stort motstånd i hela kroppen. Värmen var som en stor vaddmalsfilt över hela mig.

Körde mina 3 stegringslopp och skulle sen sätta igång. Nä, det gick inte. Tog ett djupt andetag och försökte igen. Inte denna gång heller. Jag betedde mig som en badkruka i sommarsvalt havsvatten. Det bara gick inte att doppa sig.

Men tillslut kom jag iväg på min första intervall. Jag började vid båtklubben strax efter IOGTs lokaler och sprang mot Stadshuset. Målet var att ligga mellan 4:00 och 4:15 minuter per kilometer och sen ha 2 minuter vila mellan varje.

Jag bestämde mig att inte utmana ödet då denna typ av intervaller är min akilleshäl och jag lätt ger upp och sackar alldeles för mycket så min målfart var att ligga i det nedre spannet. Speciellt när det var så varmt. Runt 25 grader var det när jag stack ut.

Nåväl, jag sprang på och fokuserade på tekniken. Det var en hel del folk i rörelse och det var fredagsstämmning på Kungsholmen. Det kändes bra i kroppen och andningen var med mig. Det var kontrollerat jobbigt helt enkelt.

Första intervallen snittades på 4:06 minuter per kilometer. Härligt! Allt på bana.

Vilade de 2 minuter som var tillsagt och sprang samma väg tillbaka. Försökte hitta ett avslappnat steg. Kändes lite trögare nu men fokuserade på de steg jag just avverkade. Teknik, teknik, teknik. Kände av att jag jobbade för mycket med hamstring. Inte bra. Jag vill ju jobba med rumpa och vader. Jag försökte hitta rätt steg och tillslut hade jag hamnat rätt. Allt flöt på och ansträngningen var den samma som åt andra hållet. Dock var kilometertiderna långsammare. Blä. Redan trött och slut som artist?

Jag struntade i det utan såg att jag ändå låg under 4:15. Men det var knappt. 4:12 blev farten på intervall 2.

Vila 2 minuter och sen på det igen. Sista gången. Om jag klarar denna så har jag gjort ett finfint pass och kan vara mycket glad. Hade det i tankarna hela vägen bort. Kändes som om det gick trögare och trögare men jag jobbade och jobbade. Skit i hur det känns, det är det du gör som räknas. Coachens ord ringde i mina öron.

I mål. Lutar mig trött mot en lyktstolpe och hoppas att Fido inte gjort sina behov allt för högt upp på stolpen. Mitt stöd i tillvaron just nu. Trött men väldigt glad och nöjd. Tredje och sista intervallen hamnade på 4:07 minuter per kilometer. Det är helt enkelt toppen!

Men någon styrfart hade jag inte hem. Nästan raglade mellan kroggästerna vid Kungsholmen, restaurang och Orangeriet. Vatten!!!

Unnade mig en vilodag idag som bestod i en 2 timmars promenad i skogen. Så lite fysisk övning blev det ändå.

12 kommentarer:

 1. Grymt starkt pass i hettan!! 3*3K kanske är nåt jag också ska prova.. Låter som ett bra pass för att stärka uthålligheten i kropp och skalle.

  SvaraRadera
 2. Herregud! Att mäkta med detta i denna hetta... Grymt imponerad!

  SvaraRadera
 3. Jag är så imponerad av dig (och alla andra) som kan springa så bra i värmen! Här är det knappt jag tar mig ut för att jogga ens.. sommaren är ingen bra springtid för mig :(

  Härligt jobbat med intervallerna!!

  SvaraRadera
 4. Tänkte om jag skulle göra samma pass. Bara tänkte alltså, men blev rätt trött ändå. Tycker du ska vara toknöjd med den farten.

  SvaraRadera
 5. Bra Ellinor!!!! Du imponerar!
  Njut nu ordentligt!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Låter ju som ett superbra pass i den här värmen. Värmen sänker ju prestationsförmågan så nog var det ett riktigt bra pass allt!!

  SvaraRadera
 7. hempa10: Det var mentalt bra för mig att träna den typen av intervall. Att orka "hålla på" länge i ganska så hög fart. Prova!

  SvaraRadera
 8. magnus: Jag var ganska kokt efter. När jag sprang så var jag så fokuserad på uppgiften men efter var benen som överkokta spagetti.

  SvaraRadera
 9. Andréa: Jag vek ner mig igår och badade istället. Så min karaktär är inte speciellt stark :-)

  SvaraRadera
 10. Leif: Tycker du absolut ska prova detta. Härdande! Jag är ganska så nöjd med farterna.

  SvaraRadera
 11. Maria: Njöt som en gnu efter :-)

  SvaraRadera
 12. Carina: Man kan nästan tro att jag tränar för värmen under EM i Barca. :-)

  SvaraRadera