måndag 6 december 2010

Lite reflektioner om träning "down under"

Nu var jag inte ute och tränade dagarna i ända men det jag såg var att det var fler som tränade löpning i städerna och att det fanns bra med löparrundor där. Nu var det i stort sett sommar i Australien och klädseln var där efter. Något jag noterade var att det var mer vanligt med kvinnorna som sprang i shorts än tights än hemma samt att männen inte riktigt kände sig bekväma i åtsittande klädsel. Mer baggy helt klart.

I Melbourne och Adeleide var det väldigt populärt med rodd och då inte bara studenter utan det var alla åldrar och kön. Det såg väldigt kul ut och jag är sugen att prova. Kanske skulle vara Cox, det verkar inte så ansträngande.

I övrigt så fanns det en hel del gym och så klart surfades det massor. Och cykling var stor lite över allt. Gärna i grupp och med följebil. Det såg riktigt skoj ut. Det fanns även lite utomhusgym i parkerna varstans och det glädjer mig. Lätt att använda och komma åt.

Ju mer norr ut vi kom desto mindre utomhusträning. Men det är klart. Det är tufft att springa eller cykla i 35 graders värme.

2 kommentarer:

  1. Undrar om populariteten av rodd har att göra med kopplingen till England. Där är det ju vad jag förstått rätt vanligt, speciellt bland universitet, där har de ju mycket roddtävlingar.

    SvaraRadera
  2. Carina: Ja helt klart. Måste vara en import men det som var kul var att det inte bara var universitetsstudenter utan även gråhåriga damer och herrar som rodde.

    SvaraRadera