måndag 27 december 2010

Summering av 2010.

Första halvåret var toppen. Jag tränade som ett djur och insåg att det fanns ett par växlat till att ta till. Det var en skön känsla att komma ut ur bekvämlighetszonen. Den sparken behövde jag verkligen. Lisa och Malin gjorde ett toppenjobb.

Resultatmässigt kanske jag inte fick ur mig det som jag egentligen hade i kroppen. Men så är det. Det är tävling som räknas. Fick i alla fall vinna Österåkersmilen och det var hiskeligt kul. Kände dock att det var något i träningen som saknades. Uthålligheten. Den ska jag bygga upp nu under vintern samtidigt som löpstyrkan och träningståligheten ska ökas.

Men under sommaren blev det lite för mycket banlöpning för min vänsterfot. Den tål helt enkelt inte allt för många varv på tartanen. Det är något som jag måste ta med mig och framför allt inte ignorera och tro att det ska går över av sig själv. Agera snabbt om det kommer känningar i kroppen.
Så slämsäcksinflammationen gjorde att jag inte löptränade på 8 veckor. Det var en massa alternativ träning i stället. Jag byggde upp starka ben på gymmet och jag försökte köra vattenlöpning men det var inte det roligaste jag gjort. Upptäckte Cross-trainern i stället och den blev min kompis under några veckor.

När jag nästan kommit tillbaka träningsmässigt efter skadan reste jag iväg på mitt livs resa och då var inte träningen prioriterad alls. Det resulterade i att allt raserades och där är jag nu. Uppbyggnad.

Det känns tungt och besvärligt och varje träningspass är en fight mot att ge upp och bara lägga mig på sofflocket och intaga praliner i mängder. Då kan man fråga sig om jag verkligen vill göra denna satsning och jag säger ja, det är bara det att jag och snö går inte riktigt ihop.

För jag skulle verkligen bli besviken på mig själv när jag ser i backspegeln om några år och inte gav mig själv en ärlig chans. Så jag trälar på i modden och försöker hitta ljusglimtar i tillvaron.

6 kommentarer:

 1. Kul läsning, och du kommer tillbaks! Trots att det känns eländigt och långsamt i snön ger det bra träning, som vi kommer ha nytta av när det blir barmark. Kämpa på!

  SvaraRadera
 2. Jag tror på dig! Du har ju varit så himla nära och jag är helt övertygad om att du har det där 39 nånting i dig bara du får allt att stämma!

  SvaraRadera
 3. Skadad fd löpare29 december 2010 10:46

  "Te he bara till att sämpa på" som våra grannar i öst skulle ha sagt!

  SvaraRadera
 4. medeldist: Tack! Jag hoppas och vill. Kämpa! Kämpa!

  SvaraRadera
 5. Andréa: Det värmer. Jag ska pussla med alla bitarna och se till att de kommer rätt. Just nu sitter jag mest med blå himelsbitar och hittar inte hörnen.

  SvaraRadera
 6. Skadad fd löpare: De är ganska så kloka våra grannar. Hoppas att din skada går att få bort. Krya!

  SvaraRadera