torsdag 13 januari 2011

Vardagsmat

Även om jag och min man inte har några barn att ta hänsyn till har vi problem att få middagarna att gå ihop. Inte så att vi inte äter eller enbart äter ute utan problemet är i första hand att komma på bra, nyttiga samt snabblagade vardagsrätter. På andra plats kommer möjligheten att handla maten.
Vi kommer nu under en tid att prova en av dessa leverantörer av matkassar med ingredienser för veckans middagar. Det finns en uppsjö av leverantörer av denna tjänst även om innehållet kan variera lite.
Jag har inte gjort någon större undersökning innan jag valde vår, Middagsglädje. Kollegor till mig har andra som de är nöjda med, Middagsfrid och Linas matkasse bland andra.
Jag gillar den variation som Middagsglädje har. Det är alltid en vegetarisk rätt och minst en fiskrätt. 2 av middagarna är snabba. De går att tillaga på 20-30 minuter, 2 är medelsnabba och det tar ca 30-40 minuter att tillaga och en middag tar lite längre tid att få till. Det är lite mer pyssel.
Och det stämmer faktiskt med tidsangivelserna. Det tar inte lång tid fast det aldrig finns halvfabrikat med. Nackdelen är att jag tycker det är lite lite grönsaker med. Det finns alltid någon grönsak i själva maten men det är inte alltid det serveras något bredvid. Så det kompletterar vi med. I övrigt är allt fräscht, säsongsbetonat och det finns en hel del ekologiskt och närproducerat med.
Den stora vinsten är dock att vi slipper tänka ut kreativa, roliga middagar och att det alltid finns råvaror hemma.
Mina kollegor gillar sina varianter där jag förstått att Middagsfrid har allt ekologiskt (om det är möjligt) samt en massa grönsaker både i och vid sidan om. Men där tar maten ganska så lång tid att tillaga. Allt görs från scratch.
Linas matkasse är ganska så likt Middagsglädje med snabbare rätter och där kan det till och med finnas halvfabrikat med för att snabba på processen, enligt min kollega. Jag tror att Middagsglädje och Linas Matkasse är ganska
Det får visa sig hur länge vi vill köra. Kollegorna är uppe i drygt tre år nu. Man kanske blir bortskämd?

6 kommentarer:

 1. Kul!
  Jag har också funderat på att testa någon av dessa matleverantörer!
  Återkom gärna med feedback!

  SvaraRadera
 2. Mat är viktigt...själv tränar jag en hel del och hamnar ofta i en ganska ensidig mat, iofs ok i ett näringsperspektiv, men hur kul är det att alltid äta en av typ 5 rätter..;)? Kanske kan en matkasse göra susen...

  Ska definitivt testa själv, och kommer att nyfiket läsa innan jag bestämmer mig.

  ...kul att du bestämde dig för att fortsätta med din satsning på sub40 och att berätta om den..:)

  //Skidtoken

  SvaraRadera
 3. jag har ju också testat matkasse. Jag körde Linas ganska länge och det jag slogs av var att det var så MYCKET grönsaker. Annars så är nog konceptet liknande, vegetariskt, fisk, snabbare rätter. Också tips på vad man kan frysa in och så vidare. Jag var jättenöjd med Linas

  SvaraRadera
 4. Maria: Ska skriva en bloggpost om första veckan.

  SvaraRadera
 5. Johan: Känner igen problemet. Ska skriva en lite post om hur det var. Både bu och bä

  SvaraRadera
 6. Carina: Jag sneglar på Linas och ska ev testa det. Linas eller Mathem (de levererar även andra matvaror som typ mjölk, bröd etc som kan anv till andra mål)

  SvaraRadera