onsdag 13 april 2011

Terrängintervaller

Återhämtningsvecka betyder inte att kvalitetsträningen försvinner. Men den blir lite kortare och inte lika jobbig.

Men det är klart. Jag svettades och flåsade som en blåsbälg i alla fall. Vi körde fartlek incognito på Fiskartorpsspåret. Kuperat och mysigt. Vad menar jag med ”hemligt”? Jo, det var coach 12 som bestämde hur långa fartdelarna skulle vara och hur kort vi skulle vila. Det vi visste var att alla fartdelar skulle bli 20 minuter tillsammans.

Det var inte helt bekvämt. Att inte riktigt veta vad som komma skulle. Och jag drog på för hårt och sackade lite. Försökte hålla koll på pulsen så att den låg runt tröskel. Vilken fart det vet jag inte. Terrängspåret är ju inte helt platta så det var nog närmare 5-fart på intervallerna.

En löparkompis fick lite andnöd så då stannade jag och tog hand om henne. Visserligen missade jag kanske 5 minuter av fart men det är så värdsligt så det finns inte.
Viktigast är att ta hand om varandra. Att stå i skogen utan luft i lungorna. Det ger den tuffaste panik och då ska man inte vara ensam. Allt löpte (!) på bra och alla mår bra nu.

Men att springa i terräng rekommenderar jag. Man behöver inte alls ha något speciellt träningsprogram eller intervaller inplanerade. Att springa distans ger intervallkänsla vare sig man vill eller inte. Och dessutom får man snygg häck. Det var ju någon som ville veta hur man får en rundare rumpa. Lägg in lite terränglöpning så kommer det per automatik.

6 kommentarer:

 1. Dig kan man lita på i alla väder!!!!!!!!
  Att få andnöd är inte kul men när man har en vän som du, som tar hand om en, så får man allra bästa hjälpen! Det vet jag!!!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Terräng är verkligen bra och jag saknar skatås en massa! Fpr ge mig ut på upptäcksfärd och hitta ett nytt skatås snart tror jag..

  SvaraRadera
 3. Maria: Tänkte på vårt långpass när jag var i skogen. Det gav mig lugn. Jag visste att det skulle gå bra även denna gång.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Andréa: Säg bara till så tar vi vagn och hela faderullan ut i skogen. Eller skippa vagnen så kan vi springa lite myr. Jag är på och visar mer än gärna

  SvaraRadera
 5. Helt rätt, man ska ta hand om varandra, viktigare än ett träningspass!!! Bra där!!!

  Var här i Stockholm finns de där myrarna?

  SvaraRadera
 6. Carina: Myrarna finns i Ågesta.

  SvaraRadera