onsdag 6 april 2011

Vårliga backar

Det märks att det är vår nu. Inte bara för att man slipper halka omkring eller att ett lager kläder kan skalas av. Utan det märks även på att de flestas ben beter sig som kalvar på grönbete. Det spritter och hoppas i alla kroppar och det är svårt att hålla nere farten på rimlig nivå.

Kvällen övningar var med Dussingruppen i Haga och den nu mer berömda Studentbacken. Vi körde en favorit i repris och äntrade backen 4 gånger á 300 meter innan vi sprang 6 stycken 70/20 på platten för att avsluta med 4 stycken backar till.

Det ser inte så jobbigt ut på pappret men det kan bli precis hur jobbigt som helst. Och det blev det.

Jag fick fin draghjälp idag i första serien av tjejerna och sen i backserien hjälpte Leffe och Gysing mig till stordåd.

Snittet på backarna låg på 1:15 minuter och det är ungefär 5 sekunder snabbare än förra gången. Visserligen var det lite halare men inte så mycket halare så att det motsvarar 5 sekunder. Lite starkare har jag blivit på två månader.

70/20 intervallerna gick på ungefär samma tid så där har jag lite mer att jobba på. Dags att plocka fram spikskorna kanske. Har en längtan till dem just nu.

Kroppen mör och fin efter och jag känner mig nöjd med min insats och det är väldigt roligt att tampas med medkombattanterna i klubben. Ger en extra dimension och en extra kraft i löpningen. Jag vill inte ge mig.

4 kommentarer:

 1. Härlig läsning! Klart att du har blivt starkare!!! Bra jobbat!
  Du får hojta till när ni är där nästa gång så kan jag komma förbi och skrika lite på er! =)

  SvaraRadera
 2. Sprang ett pass inomhus i Friidrottens hus i helgen. Fick visst sug på spikskor också. men fram för allt är jag sugen på lite fart. Den infann sig inte. Har du någon speciell sub40 tävling i tankarna i år?

  SvaraRadera
 3. Maria: Ska hojta till nästa gång. behöver dina pådrivande rop. Vet ännu inte träningsprogrammet.

  SvaraRadera
 4. Runningskirts-Lena: Det är något visst med banintervaller. Känns så friidrott på något sätt. Nej ingen speciell tävling i år utan det får gå som det går. Lite på volley

  SvaraRadera