onsdag 8 juni 2011

En het dejt med Olga i Karlberg

Högsommarvärmen hade kommit till stan och kvällen var vigd åt intervaller med Tolvangruppen på Karlbergs 400 meters bana.

På programmet hade coachen lagt in Olgor. Det vill säga 2000 meters intervaller uppdelade i 400 (över tröskelfart)-400 (under tröskel)-300 (öt)-300 (ut)-200 (öt) -100 (öt) -100(ut). Vilan mellan varje set var 90 till 120 sekunder och det skulle köras tre serier.

Min plan var att köra dessa med tröskeln på 4:10. Då skulle varje hel intervall gå på 8:20. Det lät jämt och snyggt.

Uppvärmning och löpskolning på mjuka fotbollsgräset. Vi var nästan själva på banan. Sen kom det in en elefanthord från vänster. Running Sweden dök upp med ett gigantiskt gäng. Lite små nervös blev jag och funderade en stund hur detta skulle gå. Men det gick kalas. Vi kom överens om i vilket varv vi skulle köra och alla var med på hur det skulle springas.

Så stämningen var hög och alla hejade på alla. Precis så som det ska vara. Löparglädje! Jag hejade lite extra på mina gruppkamrater, som sprang väldigt fint och peppade mig massor, Petra och Sub40-Mattias, som kommit tillbaka från sin skada.

Men tillbaka till de svettiga intervallerna. Det gick bra. Lite snabbare än beräknat så jag får nog börja räkna om min tröskel en aning. Dock får jag jobba lite mer med fartkänslan. De som skulle gå lite långsammare var inte så mycket långsammare. Jag vågade inte sakta ner för mycket då jag trodde att det skulle bli för söligt.

Första intervallen gick på 8:12, den andra på 8:07 och den sista på samma 8:07.

Glad, nöjd och tillfreds barfotajoggade vi ner i dryga 5 minuter på fotbollsplanen. Mysig känsla att ha gräs mellan tårna.

Det är härligt att ha en grupp att träna med. Det ger en hel del extra, både löpmässigt och socialt.

6 kommentarer:

 1. Avundsjuk på er - synd att jag inte kunde va med! Men visst blir man helt lycklig av att springa i sommarsolen - kag förstår att du hade svårt hålla nere tempot :)

  SvaraRadera
 2. Från Leif_A dagbok 16 sept 2010: Olgor 3st 8:12 8:07 8:13 :-)
  Men det är nog så att både E och jag kör snabbare än tröskelfart. För då var min tröskelfart uppskattningsvis 4:15-4:20

  SvaraRadera
 3. Vad kul, jag har aldrig kört Olgor!! Men är väldans sugen på det. Hoppas det blir något sådant pass på någon träning snart. KÄnns som om det är bättre att köra i grupp vid ett sånt pass än att köra det solo. hoppas hoppas!!

  SvaraRadera
 4. Springjonas: Lite till vila sen får du oxå! :-) Ja, det är ngt visst med sommar

  SvaraRadera
 5. Leif_A: ahhhh säg inte så :-) Vill ju vara vindsnabb...men du har rätt.

  SvaraRadera
 6. Carina: Snart kommer det nog. Det är ett kul pass. Roligare än vad jag trodde och det är väldigt lätt att dela upp mentalt

  SvaraRadera