onsdag 14 september 2011

Knakelibrak

Har känt de senaste dagarna att jag behöver hjälp med en justering av bröstryggen.

Den har en förmåga att dra ihop sig, stelna till och orsaka svårigheter att nyttja lungorna fullt ut. Så jag gjorde slag i saken och bokade tid hos klubbens kiropraktor.

Kom dit och fick visa upp min krumma lekamen. Blev placerad på en bänk och han började känna runt lite på kroppen. Nu kan detta uppfattas som något annat än vad det var men jag litar på att ni, läsare vet hur ett besök går till hos naprapat/kiropraktor etc.

Han kommer till fötterna och tårna. Konstaterar att det var stelare än stelt och passade på att knäcka ut de stackars tårna. Knak, knak i kvadrat.

Skillnad. Jag kan nu vicka på tårna utan att känna motstånd. Koolt!

Men tillbaka till ryggeländet. Fick bunta ihop mig till en liten boll och "bara följa med ner på en utandning".

Herrejösses! Det knakade till så att det hördes till Mariannelund. En riktig lång och utdragen som krävde sitt Wow! efter.

Så nu är jag några centimeter längre, lite stoltare hållning och jag kan andas ordentligt. Med mig fick jag lite övningar och förmaningar (precis som det ska vara. Som att gå till tandläkaren)

Här ska foam rollas

Kutryggig? Jajemensan!

2 kommentarer:

  1. Jag är också väldigt stel i bröstryggen. på vilket sätt använder du foamrollern för att avhjälpa det?

    SvaraRadera
  2. Carina: Jag lägger mig med rollern under bröstryggen sen både ligger jag still och rullar över och "mosar" det hela. Skööönt!

    SvaraRadera