måndag 5 december 2011

Bore Cup, deltävling 1


Efter en veckas löpning med mycket terräng efter säsongsvilan skulle jag alltså springa Bore Cup, deltävling 1.
Jag hade inga förhoppningar om tiden även om jag visste att banan var ganska så lättsprungen (tack vara testlöparen Lennart). Benen var tunga och trötta så målet blev att ta ut mig ordentligt och våga trycka på hela vägen. Och för att inte bli störd av klockan, som jag har en tendens att titta på i tid och otid när jag blir trött, tejpade jag för displayen.

Jag värmde upp ett varv på banan med Martin Larsson från Huddinge. Jag har en tendens att springa för fort på uppvärmningen men Martin drog ner farten och gav mig kloka råd på den mentala biten som var sköna att få höra innan start. Bytte om till tävlingsstassen och drog några stegringar framför startlinjen.

Och så gick starten. Jag placerade mig ganska långt fram utan att för den skull försöka hänga på de allra snabbaste. Jag skulle bara springa för min egen skull och bara tänka på den kilometer som jag sprang just nu. Det som varit har varit och det som kommer det får jag tampas med då.

Jag hade rygg på Linda J och strax efter första kilometerskylten trampade jag om. Tänkte här att vi skulle samköra men benen kändes okej så jag fortsatte och såg därefter Charlottas rygg. Bara att fokusera på den och jobba med steget och flåset. De två nästföljande kilometerna hade varsin backe och det gick lite tyngre. Men jag tog en backe i taget och försökte att bara vara här och nu. Tanken var att få till ett bra träningspass med tävlings inslag.

Kom om Charlotta och nu hade jag alltså två stycken bakom mig som jag inte ville släppa om. Det hjälper mig en del att tänka så. Jag fick energi och kraft av att ha det som mål. Inte släppa om de som jag sprungit om.
De sista två kilometerna gick mer eller mindre utför och det var bara att försöka släppa på så mycket det bara gick. Jag flåsade en hel del och jag var här och nu. Det kändes som om målen skulle uppnås denna gång.
Äntligen kom målsnöret och jag fick pusta ut med händerna på knäna. Så som jag ville.

För siffernörden var banan 5 kilometer och jag kom in på 20:53. Ingen topptid men jag kan inte kräva mer av mig så tidigt på säsongen. Dock kan jag meddela att jag är ruskigt sugen på 2012-säsongen. 


2 kommentarer:

  1. Kul att du kom förbi och sprang! Ska du springa de övriga deltävlingarna också?

    MVH

    SvaraRadera
  2. Lennart: Planen är det. Vill få in ett testlopp i månaden.

    SvaraRadera