fredag 20 april 2012

Löpning mitt i betongen

Igår körde Tolvangruppen en träning i Humlan. Jag har beskrivit passet flera gånger och det går ut på att springa 3 varv runt Humlegården i stegrande fart och sen mer eller mindre direkt springa ett antal varv upp och ner för alléerna. I går sprang alla 6 till 8 varv.

Det kom fram ett par som undrade vad vi gjorde och var riktigt nyfikna på vår träning som vi körde mitt i stan. Det är kul att kunna inspirera andra och visa lite hur man kan träna. Annars är det så lätt hänt att löpningen sker mitt i Lill Jans-skogen eller på Djurgården en mörk vinterkväll där ingen ser en.

Eftersom jag ska tävla nu på lördag körde jag bara med dem under uppvärmningen, körde löpskolning och sen joggade runt två varv medan de försökte hitta tröskelfart.

Sedan var det meningen att jag bara skulle stå bredvid och heja på och det gjorde jag till största del men jag kunde inte låta bli att springa med i några av intervallerna.

Så nu hoppas jag att mina ben inte blir för trötta utan är rappa och glada på lördag.

Åh vad det är kul att vara peppare och coacha. Jag tror jag vet vad jag vill göra än mer när jag slutar träna löpning själv.

Här en tjej jag har peppat ibland. Petra.

2 kommentarer:

  1. Du är alltid en bra peppare och coachare! Det vet jag av erfarenhet! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maria: Tack raring! Ska du med och orientera nästa helg? Lördag, söndag, måndag eller tisdag?

      Radera