onsdag 28 oktober 2009

Det här med mat

Mat tycker jag är svårt. Att komma på bra, nyttiga maträtter som innehåller allt det som kroppen behöver för att orka träna mycket.
Samtidigt ska det gå fort att tillaga. I min familj finns det tyvärr inte mycket tid till att göra långkok och totalt genomtänkta maträtter. Vi gör så gott vi kan på vardagarna och hur vi än planerar så står vi där klockan halv nio på kvällen, trötta efter träning och jobb och ska försöka vara kreativa, politiskt korrekta (när det gäller maten) och effektiva.
Ändå planerar vi mat i tid, storhandlar och har en röd tråd med mycket fisk och en vegetarisk rätt i veckan.

Men det är klart, vill jag bli snabbare och bättre tränad så finns det inga genvägar. Träna, äta, vila. Ska jag fixa det här med att springa milen under 40 minuter så måste jag se över hela kedjan.

Kvällens middag bestod av Renskavsgryta (renskav, lök, trattkantreller och creme fraish) med tagliatelle och tomater. Lite skralt med grönsaker. Jag hade missat att de var slut. Till efterrätt blev det äppelpaj och glass. Det blir inte efterrätt varje dag men idag hade jag middagsgäst.6 kommentarer:

 1. Har också lite svårt att få i mig det där gröna. Köper ibland färdigblandad sallad av ren lathet fast egentligen är det lite rejälare grönsaker som broccoli, vitkål, morötter, paprika osv man ska se till att få i sig.

  /Jim

  SvaraRadera
 2. Lika mycket som mat är gott och roligt är det som du beskriver lika klurigt att komma på vad man ska laga.... Blir rätt lätt att man rullar runt på en 5-10 rätter...

  SvaraRadera
 3. Jim: Ja kroppen behöver nog mer rejäla doningar än gurka och tomat. Egentligen är ju morötter och vitkål idealiskt. De håller ju så länge. Bra tips på grönt. Tack!

  SvaraRadera
 4. Swyzze: ja det är tur att matminnet är kort :-)

  SvaraRadera
 5. Idag köpte jag: Morötter, paprika, ingefära, spenat, bananer, vindruvor, passionsfrukt, satsumas, äpplen, ananas, russin, cashewnötter samt OXFILÉ! Den kassen kändes bra att bära hem och den kanske inspirerar. Ska försöka att äta sunt nu.

  /Jim

  SvaraRadera
 6. Jim: Tummis på det. Nu jäklar ska formen fram på oss båda!

  SvaraRadera