torsdag 8 oktober 2009

Sub40 -träning

Idag var det grisjobbigt. Jag har under flera år inte kört korta, intensiva intervaller utan mer "myst" runt med trösklar och på sin höjd backintervaller.
Idag var det dags för intervallstege med följande distanser: 800-700-600-500-400-300-200-400-600 meter med 60 sekunders ståvila mellan varje intervall.

I en ny, fin sub40-tröja från Nike gled vi iväg i samlad tropp till Stadion. Med oss idag var Claes Runheim för att skriva en artikel om Sub40.

På Stadion blev det löpskolning och strides. Så var vi igång med intervallerna. Kände redan efter 400 meter att det gick för snabbt, men det var bara att bita i och försöka hålla fokus. Efter de två nästa kände jag att detta var det jobbigaste jag gjort på år och dag. Mjölksyra som började komma och att hela tiden försöka hålla teknik och drivet i steget.

Guld är att i de lägena ha Malin eller Lisa vid sidan om som peppar, puschar, kommer med råd och får mig att komma tillbaka från de negativa tankarna och får mig att inte tänka på att jag är trött. Den näst sista intervallen så trodde jag att jag skulle bryta ihop och lägga mig ner på tartanen och bli en blöt fläck. Under vilan kom Lisa och körde värsta pepptalken och tvingade mig att ta rygg på en av deltagarna (Hade legat och slirat en 10 meter efter de andra). Jag nöp fast i ryggen och lyckades pressa mig förbi och med de sista krafterna jag kund uppbringa utöka avståndet och hålla honom bakom mig. Vilken känsla! Dessutom hade jag känslan Illamående!!!! Jag är inte van att ta ut mig på det här sättet och nyttan av sånna här pass känns ovärderlig.

Det jag tar med mig från detta pass är teknikråden, att jag faktiskt fixade det, illamående går över samt att jag ska redan från början ta för mig och nypa mig fast i de andras ryggar för att kunna ligga på rulle och få en roligare resa.

9 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Kul att köra så hårda pass. Det gör man ju nästan aldrig ensam. Snygg tröja! Men borde ni inte få den då uppdraget utfört ;-) Springa där o stajla!

  //Jim

  SvaraRadera
 2. Jafanba, nibatrorba att niba redan jortdä .Asså jaba unnrar ..

  SvaraRadera
 3. Kul att du bloggar!! Nu får vi vara med, iaf nästan ... och utan illamåendet! :-)

  Låter jäkligt tufft och helt underbart - kan tro att man är rätt lyckorusig efter ett sånt pass, va!?

  Kram Cilla
  ...som också nån gång ska satsa lite ordentligt på löpningen, och inte bara dansa och springa ultra :-)

  SvaraRadera
 4. Oj, du har väl läst Claes artikel i RW om löpargymnasiet. Och att han inte är så poppis där nu :-) Så se till att du gör sub 40 snart nu. Innan vintern slår till :-)

  SvaraRadera
 5. Jim och ML: Ja, det kanske skulle vara ett litet "mot" innan loggan :-) Jag har klarat-tröjan kanske är i guld??
  Cilla: Tänkte ha ett ställe att skriva ner lite om hur det är att göra denna satsning och att ha ett ställe att gå tillbaka till när jag glömt hur det var. Jag är forfarande rusig och tycker jag är fantastisk ;)
  Leffe: Jo, jag har läst den artikeln. De får slå tillbaka mot honom genom att visa resultat. Det måste det bästa sättet att visa var skåpet står. Innan vintern!!?? Du e inte klok :-)

  SvaraRadera
 6. Grymt spännande läsning, låter som givande banlöpning. Blir mkt peppad. Klipp gärna in texten på fb, när du får tid. mvh d ;)

  SvaraRadera
 7. Daniel: Vad kul att det peppar. Får se om jag klipper och klistrar. Annars finns ju länken där :-)

  SvaraRadera
 8. Jättekul att du vill dela med dig - det peppar otroligt! Kramar och lycka till.

  SvaraRadera
 9. Marie: Vad kul! Även om jag inte är med i TSM i år kommer jag kolla vad du har för dig :-)

  SvaraRadera