lördag 5 december 2009

Bore Cup 1 - tävlingsrapport

Då har jag sprungit en tävling. En kort tävling, i mina mått mätt. Planen var för dagen att springa på 4:10 minuter/kilometer för att utmana min snabbuthållighet. Jag var beredd på att det kunde bli en tuff tillställning som kunde sluta i att jag kröp på hörntänderna hem.

Tidigt lördagmorgon susade vi upp till Östhammar med bilen full av Studenter. Två av bilens gäster skulle köra för fulla muggar, co-drivern skulle få till ett snabbdistanspass i 4:10-tempo, se där vad passande. Efter att ha passerat Uppsalaslätten, vinkat åt Domkyrkans torn och njutit av Roslagens vackra, böljande jordbruksbygd var vi framme.

Vi hade gott om tid och jag snackade en stund med Erik-bandit som skulle övervaka tävlingen. Trots den goda tiden blev det lite stressigt att värma upp men jag blev tillräckligt varm. På med linne och snabbskorna. Här skulle det springas snyggt!

Fjärilarna i magen hade kommit och jag kände mig nervös.

Startskottet ljuder och jag ville ha Pers axel att jobba mot. Trängsel i början och en riktig tjurrusning av folk. Jag tog det ganska lugnt och avvaktade. Efter ca 700 meter så hade jag trampat om en hel del. Hittade axeln och låg där en stund. Kände dock att jag ville trampa vidare. Per ropade att han skulle hålla koll på mig så att jag inte sackade.

Jag jobbar mig uppåt den första backen mot vattentorn ett. Känns bra. Tänker på Coach Lisas ord om att inte bromsa in efter backen utan trycka på ännu mer efter och komma tillbaka i löpsteget. Två kilometer avverkade. Kommer på att det snart är halvvägs. Ja men det känns helt okej. Jobbar på att inte tappa. Jag försöker tänka som jag gör på intervallerna och beta av varje kilometer som en isolerad enhet. Kilometern som kommer efter är inte intressant nu.

Det går svagt uppför mot vattentorn nummer två. Härligt. Det passar mig. Jag kan grisa på utan att tappa för mycket teknik. Banan snirklar sig sedan nedåt och en tvär vänster sväng innan den branta backen upp mot det första vattentornet gör att jag tappar rytm. Direkt hör jag Per skrika på mig att springa på och inte tappa. Vågar inget annat.

Jobbar mig utför och nu händer det som brukar hända. Det är de sista 800 metrarna och jag känner mig som hemma. Jag glömmer att fokusera och direkt så blir farten lidande. Jag har sett det på mina intervaller och det är en bit att jobba på. Ända in!!! Per hojtar att jag ska springa på då det ligger en Hemlingbytjej strax bakom. Jag jobbar mig in igen och när det är en hundra meter kvar känner jag att på min vänstra sida håller jag på att bli omsprungen. Jag vet inte var jag fick kraften i från men om ska hon inte! Jag tänker på hur Coach Malin ser ut när hon springer och försöker se likadan ut. Misslyckas med det men en sekund före kommer jag i mål.
Edit: Det blev 4:03 minuter/kilometer

I mitten Hemlingbys Viveka Lindberg (1:a K40) jag hade spurtuppgörelse med, längst till hö Hemlingby Madeleine Pettersson som kom 7 sekunder före.
Foto: Erik Lundquist aka Banditen


22 kommentarer:

 1. Hejja vad bra sprunget.
  /Joey

  SvaraRadera
 2. Skitkul att det går framåt så bra som det gör!

  SvaraRadera
 3. Viveka står i mitten på bilden.

  SvaraRadera
 4. Hur långt var loppet? Din km-tid är ju kanon!! Kul att följa dina framsteg med träningen!

  SvaraRadera
 5. Mackan: Ja det känns extra bra idag då jag hade en dipp i hjärnan förra veckan.

  SvaraRadera
 6. Leif: Det är redigerat och jag har även fått reda på att vi inte sprang i samma klass. Viveka ser alldeles för ung ut :-)

  SvaraRadera
 7. Hempa10: Det var "kontrollmätt" till 4,83 km så nästan 5 km. Tack, kändes bra och har gjort mig än mer taggad att träna

  SvaraRadera
 8. Shit, vilken speed! Och snygga skor!

  SvaraRadera
 9. David G: Börjar bli lite fart på Heffaklumpen :-) Visst e de snygga. Som ett par polkagrisar

  SvaraRadera
 10. Tre snygga snabba tjejer! Härligt jobbat alla tre!/Sandra A

  SvaraRadera
 11. Tack Sandra. Ska hålla koll på dem på nästa BC så vi kan dra varandra till ännu bättre tider

  SvaraRadera
 12. Nästa BC springer alla 7.5km. Undrar om jag ska försöka hänga på er 3 tjejer? Sedan tar vi en spurtstrid i backen upp mot målet!

  SvaraRadera
 13. Matilda: Hoppas att det inte är jaktperiod på Gaseller nu :-)

  SvaraRadera
 14. Det tuggar ju på åt alldeles rätt håll! Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 15. Superbra jobbat! Vilken oerhört inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 16. NiklasN:Tackar. Ja det var ett kvitto jag behövde. Är ruggigt taggad inför träningen nu.

  SvaraRadera
 17. Petra: Tack och tack igen. Vad roligt att du tycker det inspirerar. Och vilket äventyr du har framför dig. Första maran är något speciellt.

  SvaraRadera