torsdag 10 december 2009

Testlopp

Ikväll var det dags för testlopp ett. Det ska genomföras tre olika testlopp för att uppflyttning till nästa fartgrupp ska kunna ske. Ett test är att kolla snabbhet, ett för att kolla uthållighet och det sista för att kolla tävlingstempo en kortare distans. Jag tror det var sju kilometer den sträckan var.

Men tillbaka till kvällens träning. Henrik och jag skulle springa 10 stycken 400 meters intervaller med 60 till 75 sekunders vila mellan. För att klara nivån skulle samtliga ligga mellan 86 och 90 sekunder. Kändes överkomligt men jag vågade inte tro på det för än jag var i mål. Nervositeten kom och det kändes som tävling.

Startade och Henrik drog ifrån med Malin som påhejare. Jag hade Mattias vid min sida och det kändes tryggt. Min plan var att ligga runt 88 sekunder på de första för att ha att öka om jag orkade. Planen höll med en liten marginal på en sekund och en minuts vila valdes.

Nummer två avverkades på samma sätt och den tredje gick faktiskt en sekund snabbare. Mattias låg perfekt bredvid och det var bara att låta benen trumma på. Efter denna vill Henrik ha längre vila och då kände jag att jag skulle få ett psykologiskt övertag om jag fortsatte med minutvila.

Mattias hängde på och genomskådade min taktik. Nu hade vi fått upp ångan och vi körde hårdare. Andningen fick jobba hårdare och en smula mjölksyra kom fram på upploppet. Perfekt, så här ska det kännas!

Fram till den åttonde intervallen vilade Mattias och jag minuten men sen ville jag ha lite längre vila och Mattias ville flåsa ur benen lite. Vi splittade på oss och jag körde de två återstående själv. Nu fick jag träna på det som jag insåg i lördags att jag behövde. Att inte lägga av för tidigt och mesa på sista intervallen. Full gas hela vägen in var mitt mål. Låtsades att jag skulle i kapp Mattias och att tänka på tekniken. Spurt!

Jag klarade det med råge! Då är det två tester kvar. Hoppas de går vägen så jag får den vita tröjan.

Henrik fick den blå tröjan så nu matchar vi varandra fint på träningarna.

Tillbaka på Metropolis fick vi pris. En tröja, bok, sportryck med flaska. Väldigt roligt med lite muntrationer.

Pontus körde på sitt håll ett testlopp på 10 kilometer. Om han kom under 40 minuter skulle han belönas med en Sub40-jacka med tiden tryckt på. Tyvärr blev det minsta möjliga marginal åt fel håll. Surt men han har det i sig. Lite ljusare, lite varmare och riktig tävling så kommer det gå toppen.

3 kommentarer:

 1. Spännande att läsa om sub40 äventyret! Vad är det för ytterligare två tester som gäller? 10k på bana sub 40 gissar jag är ett av dom :)

  /Marcus

  SvaraRadera
 2. Jag är inte helt säker på att jag fått antal och så rätt men jag tror att det är 8x1000 och sen 7 km i tävlingsfart. Testerna är för att kolla om man är mogen att gå upp ett snäpp i grupp. Det finns tre grupper 43-42 min, 42-41 och 41-40. Jag är i blå grupp 42-41.

  SvaraRadera
 3. Då vet jag var jag har att se fram emot på bloggen :) Kör hårt och lycka till!

  /Marcus

  SvaraRadera