lördag 16 januari 2010

Buspass på Bosön

Jag har begått en synd. Jag har inte följt mitt träningsschema. Idag stod det att jag skulle springa 50 minuter distans, där jag skulle klämma in 10 minuter tempolöpning.

Det gick inte att avhålla sig från att följa med Maria och Per till Bosön där de skulle köra ett 400-metersintervalltest (vilket långt ord) respektive 8x1000 meter. Med alldeles sprillans nya banor i olika nyanser av blått välkomnade Bosön oss.

Vilken känsla det var att skala av sig alla kläderna och behålla på ett par korta byxor och en T-shirt. Jag började med att springa bakom Maria då hon körde sina testlopp. Helt klart svårt att hålla nere farten. I stället för att få en nedåtgående trend när det gällde tiden så snittade vi för snabbt i början. Kom i fas på intervall 3.

Sen hakade jag på Per och körde med honom i en intervall. Fortsatte sen själv i två intervaller innan jag ändrade och körde med Per två gånger men bara i 800 meter. Här var det en hejdundrande mix av olika intervalltyper. Sista intervallen körde jag med Per och vi la in frifart på sista varvet och kom in på 3:46 minuter per kilometer.

StilstudieDe övriga långa intervallerna gick på ungefär 3:50 minut per kilometer. För mig var detta ett kvitto på att träningen gått framåt. Och en liten test inför Sub40-test nummer två som ska komma inom kort. Har fått reda på vilka tider som gäller för dessa och jag blev störtnervös. Dagens pass har gjort mig lugnare så det var helt klart värt att frångå schemat och vara obstinat.

Per och Maria trötta efter väl genomfört pass


9 kommentarer:

 1. Starkt jobbat och vad snygga banorna har blivit. Dit ska jag nästa vecka!

  SvaraRadera
 2. 3.50 per km! Du verkar vara i kanonform, och det är bara januari... :-)

  SvaraRadera
 3. medeldist: Tack! Ja det kändes fräscht och nytt.

  SvaraRadera
 4. hempa10: Nu klarade jag 3 st i det tempot så jag har 7 stycken till att klara och då utan vila :-) Jag behöver nog de 3 månaderna som är kvar

  SvaraRadera
 5. Shit pommes! Good work! Du inspirerar och jag är grymt taggad att hänga på nån gång!!

  SvaraRadera
 6. Härligt! Att mixa är bra, det blir roligare så!

  SvaraRadera
 7. Petra: Du är så varmt välkommen! Skulle vara skoj att köra ihop.

  SvaraRadera
 8. Sussie: Jag har ganska nyligen upptäckt det och njuter av det helt och fullt. Kul att testet gick bra för dig.

  SvaraRadera
 9. Är det där verkligen Bosön? Vad har hänt med de insvettade gulbruna slitna gamla industribanorna? :)

  SvaraRadera