lördag 9 januari 2010

Funktionell styrketräning

Idag hade vi extraträning med Sub40-gruppen. Vi träffade Rubin McRae på Bodys in motion som ligger vid Slussen.

Rubin är utbildad löptränare, massör, idrottsskadeproffs och allt vad du kan komma på. Han var med bland annat och startade Team Stockholm Marathon och idag har han en löpargrupp som träffas ett par gånger i veckan där det både är motionärer och elit med.

Hur som haver. Vi var fyra lite smånervösa deltagare och Coach Malin som dök upp. Vi började med liten, kort teorigenomgång för att få en grund till varför det är bra med styrka för löpare.

Efter det fick vi var sin stor fjollboll att använda. Vi gjorde några uppvärmningsövningar för att hitta de muskler vi ska jobba med under passet. Sen gick vi på det tuffare programmet. Det blev diverse övningar med gummiband och boll. Vi jobbade oftast två och två och hade hjälp av varandra.


Mellan styrkeövningarna så var det löpskolning. Både med och utan gummiband. Det gav en till dimension till det vanliga löpskolningsövningarna och bålen fick jobba mycket mera för att parera.

Löpskolning på G
Också styrka...
Totalt tror jag att vi höll på i dryga timmen och det var en trött Ellinor som gick till duschen. Ett roligt pass som fick mig att få nya tankar och idéer till kommande gympass. Inte alls dumt att lägga in löpskolning i styrketräningen.


Nästan hela gruppen som körde


4 kommentarer:

 1. Skulle behöva lite löpskolning själv. Den enda löpskolning jag har gjort i mitt liv var med Studenterna. I alla fall, skrattade till när jag läste fjollboll:) Men ni verkar ha haft ett riktigt bra pass!

  SvaraRadera
 2. Lät ju hur kul som helst! Jag vill också köra mer löpskolning, men hoppas under tiden att mina Friskispass ger en del i alla fal :)

  SvaraRadera
 3. Miranda: Det var ett mycket nyttigt pass. Vi får köra löpskolning ihop. Det är ju kul egentligen.

  SvaraRadera
 4. Petra: Gympa är tyvärr väldigt underskattat. Det är hur bra som helst för löpstyrka. Innan jag började löpträna seriöst körde jag mycket gympa och det gjorde massor för min löpning. Hm...kanske skulle börja med det igen.
  Vi får ha en löpskolningsdejt

  SvaraRadera