torsdag 7 januari 2010

Grymt intervallpass mitt i sta'n

Det blev enligt plan och passet kördes i favoritparken Humlan.

Sträckan på de olika intervallerna blev det som det blev. Vi mätte upp en sträcka som var ungefär en kilometer och en sträcka som skulle motsvara 200 meter (den blev 240 meter). Det spelar inte så stor roll då det ska gå på ansträngning.

Det var riktigt roligt att vara i gång igen och köra med gänget. Joachim i täten med coach Malin medan Mattias och jag jagade som små illrar. Vi låg en 10 sekunder bakom ledarduon. Den första intervallen gick en aning för snabbt men har man kört yxan i båten får man ro som fan och se till att resten av intervallerna går i samma fart.

Jag lyckades ganska så bra med det. De låg mellan 4:15 och 4:16 per intervall och gav en kilometertid på cirka 4:06 minut per kilometer.

Nu när jag sitter och ska försöka återge passet så undrar jag vad jag egentligen tänker när jag springer. Jag kommer ihåg att jag hade Hum hum Humlegården surrandes i bakhuvudet under ett par intervaller. Och jag vet att det kom lite negativa tankar under vissa partier men jag blir bättre och bättre på att slå bort dem snabbt. Jag vet också att när jag sprungit en fyra stycken så kände jag en lycka över att kunna hålla en fart på dryga fyra minuter per kilometer. Det var stort för mig att inse att det gick fast jag var trött.

Kommer ni ihåg att jag i förra inlägget misstänkte att det skulle bli lite piff på intervallerna, att de inte skulle enbart vara platta och fina. Jag fick rätt för på de korta intervallerna var en bit utför och en bit uppför en mysig slakmota. Den jobbigaste biten där var transportsträckan mellan de båda benen. Där var det tvära kurvor och halt. Då kom Kärringen Björk fram och hasade runt. Men det är nyttigt att öva på sådant med.

10 kommentarer:

 1. Låter som ett grymt skönt löppass!!

  Du inspirerar som vanligt :-)

  SvaraRadera
 2. Du imponerar som vanligt. Jag får ta rygg på dig i vår.

  SvaraRadera
 3. Om du istället hade gjort som jag och gett upp och slängt yxan (och nyårslöftena) i sjön direkt, så hade du kunnat rott hem lugnt och torrskodd. Men du envisas med att anstränga dig... ;)

  SvaraRadera
 4. hempa10: Skönt och skönt vet jag inte men känslan efter var underbar :-) Och variationen gör att jag glömmer bort att det är jobbigt.

  SvaraRadera
 5. Jonas: Du är så välkommen! Men är det backintervall får jag haka på dig istället :-)

  SvaraRadera
 6. Erik: Du är så klok och gör så bra saker. Att jag inte tänkte på det :-)

  SvaraRadera
 7. Fin färg, det gröna! <- kvalitetskommentar eftersom jag precis sett att du bloggar kring detta och inte satt mig in i din nya satsning. :-)
  Du verkar beslutsam nu, det är ett bra tecken!

  SvaraRadera
 8. Du är så jäkla bra, tjejen!

  SvaraRadera
 9. Ove: Tack. Jag blir glad av den gröna nyansen. Jo, längesedan jag var så beslutsam. Känns bra och alldeles lagom just nu.

  SvaraRadera