torsdag 18 februari 2010

60 stycken intervaller

Visserligen inte långa men väldigt intensiva.
Sub40-programmet bjöd på 15 sekunders intervaller med 15 sekunders vila. Detta skulle vi köra i 30 minuter.

Syftet med passet var att låta de snabbare muskelfibrerna få jobba lite och samtidigt ändå få uthållighet då vi höll på länge. Pulsen skulle upp på 90 % av maxpuls eller högre.

Vi körde igång och efter 5 minuter så flyttade Coach Lisa stoppunkten så sträckan blev längre. Jag kom inte upp tillräckligt i puls.

Fram och tillbaka sprang vi i Hagaparken. Ingen variation idag men ändå så kändes det inte enformigt eller träligt. Det går inte att tänka så mycket när det är så kort vila. Bara att gasa på.

Jag fokuserade på att få bra teknik och jobba med steget. Kändes bra och det gick helt klart segare på slutet men då var det bara tekniktänk som gällde. Jag tycker det hjälper väldigt bra att fokusera på tekniken när jag är trött. Då blir det lättare att springa. Känns det som i alla fall.

Trött hasade vi hemåt i samlad tropp och lyssnade på Lisas äventyr i Afrika.

Fick i uppgift att samla ihop antalet minuter på min träning som ligger på eller över 90% av maxpuls. Det ska analyseras lite och eventuellt slipas lite på träningsupplägget för mig.

Hatten av till Anja Pärson som visar upp ett sådant pannben att jag nästan blir rädd.

13 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Roligt att denna kväll följa äventyren hos två damer med pannben :-)

  SvaraRadera
 2. 60 intervaller är galet mycket! Snyggt sprunget! Lyckliga jag som "bara" har 15 backar idag! ;-)

  SvaraRadera
 3. Intressant. Jag brukar aldrig springa så korta intervaller. Kanske dags att lägga till det i träningsschemat.

  SvaraRadera
 4. Först tänkte jag att jag nog, för tillfället, inte har några minutrar alls över 90%. Men efter enkel huvudräkning så är ju 90% av maxpulsen en nivå som jag går över på mina tröskelintervaller. Kollade Polaren och sista passet varade 1h, inkl upp och nedjogg, och 15% var 90% eller över. Nu blir man lite nyfiken vad Ellinor kommer fram till.

  SvaraRadera
 5. Tillägg, förra veckans tröskelpass var lite hårdare. 31%

  SvaraRadera
 6. Jim: Tack! Anja en dam med pannben men den andra vet jag inte vem du menar. Jag förstår nu vad pannben menas. Det jag trodde var pannben var n¨ågot helt annat när det väl kom till kritan :-)

  SvaraRadera
 7. Maria: 15 backar i snömodd är inte att leka med. Och jag hade egentligen bara 15 minuter intervaller...resten var vila :-)

  SvaraRadera
 8. Odda: variation är kul. Att köra lite kortare och snabbare får mig att köra lite snabbare på de längre intervallerna. Fartblind, liksom.

  SvaraRadera
 9. Leif: Det var duktigt av dig och det låter som en bra siffra. Vad blir det ca 20 minuter? Jag ligger på 20-25 minuter på de längre tröskelpassen. Vad det blir i procent har jag ingen aning om eftersom upp och nerjogg är så olika.

  SvaraRadera
 10. Trodde du hade skrivit fel...vilken fart-intensitet körde du på repetitionerna? Med den korta vilan hinner ju inte pulsen sjunka något...

  SvaraRadera
 11. Så korta intervaller har jag aldrig kört. Jag körde 70-20 en gång, och dessa 20 sekunders vila var sååå korta!! 15 är kortare...

  Du är grym tjejen!!

  SvaraRadera
 12. Staffan: Jag kom ca 75 meter på 15 sekunder...om jag räknat rätt så är det ca 3:20 min/km. Nej, pulsen sjönk inte mycket. Det var till och med så att pulsen steg ett par slag precis efter att jag stannat innan den vände nedåt igen.

  SvaraRadera
 13. Carina: Det är knappt att det är lönt att stanna :-) 70/20 är grymma de med. Nästan grymmare.

  SvaraRadera