lördag 20 februari 2010

När är det för kallt?

Idag är det rejält med minusgrader och som pricken över i blåser det en hel del.

Frågan är om det är värt att riskera att förfrysa delar av ansiktet och få fingrarna helt borta?

Jag tror att det kommer bli inomhusträning idag. Troligtvis på löpband. Jag har förfrusit både händer och tår tidigare och är nästan löjligt känslig i de kroppsdelarna. För mig är det inte värt den smärta det är att tina upp fingrarna.

Vek? Feg? Klok? Smart? Jag väljer de två sista. Men än är inte dagen slut. Det kan ju bli solsken, 20 grader varmt och vindstilla.

17 kommentarer:

 1. Nä, solsken, 20 grader varmt och vindstilla lär det inte bli idag! :-)
  Har precis varit ute en runda och det var helt ok. Underlaget, det bästa den här veckan men visst sjutton var det kallt.
  På något konstigt sätt så njöt jag hela vägen.
  Jag vet hur illa det kan vara med dina händer så jag tycker att du ska köra inomhus. Det är klokt!

  SvaraRadera
 2. Jag tror det är klokt att hålla sig borta från kylan ifall man är sån att man blir väldigt frusen. Jag ser fram emot att ta ett ytterligare pass i 20 grader och sol fram emot kvällen :)

  SvaraRadera
 3. Maria: Jag kanske ska låna Szackes lovikkavantar? :-) Det ser inte så farligt kallt ut. Jag kanske kan börja ute och sen gå in och springa (via bastun)? Åh alla dessa beslut.

  SvaraRadera
 4. Sofia RW: Tycker du var klok som inte sprang Råsta runt. Det verkar så hiskeligt kallt att köra i 5 timmar. Vad bra att du oxå tror på sommar till kvällen :-)

  SvaraRadera
 5. Ibland är löpband helt klart att föredra!

  SvaraRadera
 6. Du är klok Ellinor. Jag är en toka däremot :) 25km snöstorm!

  SvaraRadera
 7. -17 har varit rekordet i vinter när jag var i Finland och det kändes, men gick bra, så jag vet inte riktigt var gränsen går, än. När det går neråt -20-25 tror jag att jag skulle stanna inomhus :)

  SvaraRadera
 8. Roadrunner: Jag kom inte ens till löpbandet. Ihar jag absolut ingen lust att springa alls.

  SvaraRadera
 9. Miranda: Ibland är det skönt att inte vara mara eller ultralöpare. Då är det inte lika viktigt att komma ut på långpass :-)

  SvaraRadera
 10. medeldist: -16 tror jag att det var en gång i vinter när jag var ute. Men då blåste det inte. Vet inte hur kallt det är nu om blåsparametern räknas in. Alldeles för kallt för mig i alla fall. Men strongt av alla som vågar sig ut. Pluspoäng till dem.

  SvaraRadera
 11. Ett missat pass är en piss i Missisippi. Man får ju vara realistisk, om passet skadar mer än det dödar kan man köra, men om det dödar (främst glädjen och motivationen) så kan man skita i det. Tycker jag och det är ju bara en åsikt. Tror iaf du kommer va grymt träningssugen imorgon om du struntar i att springa idag. Och som Staffan-den vise-Wennerstad sagt; så fort man bestämmer sig för att skita i ett pass ska man glömma bort att det existerat, inte ödsla energi på det som inte blivit gjort utan samla energi till det som ska göras. Ungefär så. Klokt.

  SvaraRadera
 12. Frid: Det var klokt sagt och var precis vad jag behövde höra idag. Tack.

  SvaraRadera
 13. Det Frida skriver är det många som behöver höra upprepade gånger

  SvaraRadera
 14. Det Frida skriver här har hon ofta stora problem med själv. Bra Frida, lyssna på Per :-) För övrigt är bilden på mossgrottan det bästa jag sett på Internet den här veckan. Tack E!

  SvaraRadera
 15. Frida: Det finns plats för fler i det idet :-)

  SvaraRadera
 16. Var på seminarium med Rune Larsson idag. Om du verkligen inte kände för att springa så gjorde du förmodligen helt rätt i att låta bli!! Man ska springa med glädje och för att kunna springa med glädje så måste man ha lust:-). Klokt budskap från Rune!

  SvaraRadera
 17. Carina: Helt rätt. Det är ju därför vi håller på. Löpning/träning är kul. Löpning/träning ska vara lustfyllt. Vi är ju inga elitlöpare som har det som jobb. Rune är klok!

  SvaraRadera