tisdag 16 mars 2010

Kenyanskt svimningspass

Idag var det dags för ett progressivt pass över 8 kilometer.

Jag valde att köra det på löpband då jag hade lite tidsbrist och inte hade fantasi att komma på en lagom lång runda utan drivis.

Värmde upp i 5 minuter per kilometer-fart i två kilometer. Det kändes okej och pulsen var som den skulle.

Ökade sedan successivt varannan kilometer från 4:30 minuter/kilometer upp till 4-fart. De första 4 kilometrarna gick stabilt och bra. Sen började det bli knorrigt i kroppen. Magen började ge sig till känna och huvudet började protestera en aning.

Jag kämpade på och under den sista intervallen var kroppen inte alls med. Med 500 meter kvar så tyckte jag i nödstoppet. Det snurrade i huvudet och jag mådde illa.

Men jag fortsatte de sista 500. Efteråt satte jag mig ned med huvudet mellan knäna. Mitt blodtryck var inte med. Jag mådde illa och det stack i armarna. Svetten sprutade. Jag mådde helt enkelt inte bra.

Kunde i alla fall duscha men de fysiska åkommorna fortsatte. Jag har ingen aning om vad det berodde på. Känner mig fortfarande, ett par timmar efter passet lite tagen och framför allt trött. Skulle kunna somna direkt. Kanske skulle göra som kroppen säger...sova.


10 kommentarer:

 1. Usch det är inte alls skönt när träningen avslutas på det sättet. Har själv upplevt det att man blir snurrig och mår allmänt dåligt. Jag har oftast funderat på om det beror på vätskebrist men jag vet inte riktigt...

  SvaraRadera
 2. vätskebrist kanske som Tobias skriver, eller något skit i kroppen. Bra pass fick du till i alla fall även om det som sagt inte är kul att avsluta det på det där sättet.

  SvaraRadera
 3. Usch då, det där lät inget vidare :( Hoppas du mår bättre snart! Hälsningar från Italien

  SvaraRadera
 4. Tobias: Ja, det kanske var vätskebrist. Tyckte ändå att jag druckigt bra men det är klart. Inomhus gör mer svett.

  SvaraRadera
 5. Staffan: Nej, inte skit i kroppen. Det har jag inte tid med ;-) Men det är klart. Något kan ju ligga och lura.

  SvaraRadera
 6. Petra - skibum: Idag mår jag toppen. En god natts sömn fick mig pigg igen.

  SvaraRadera
 7. Bra att höra att du återhämtat dig. Det kanske var sömnen som fattades dig!

  SvaraRadera
 8. När jag fått liknade symptom har jag fått beskrivet ett det är fysiologiskt - det är kroppen som "skapar" träningseffekt. Ska inte vara farligt men obehagligt. Men jag är varken läkare eller fysiolog...

  SvaraRadera
 9. Carina: Ja, det var väldigt skönt att sova :-)

  SvaraRadera
 10. Marie är mitt namn: att det måste vara så obehagligt att få träningseffekt. Men det är klart. Det ska ju göra ont att bli bra

  SvaraRadera