torsdag 18 mars 2010

Inte enligt plan men bra ändå

Idag var det meningen att vi skulle köra 3 varv med 6-4-2 minuters intervaller med 90 procent av maxpuls men underlaget var fortfarande inte tillräckligt bra att köra på.

Coach Lisa hade tagit fram en reservplan. Det skulle bli backintervaller och ett par fartökningssträckor. Hur långa ville hon inte berätta.

Gruppen var halverad idag på grund av sjukdom och arbetsresor så det blev i stort sett privatlektion.

Joggade iväg bort mot Djurgården och strax efter Ulla Winblad började helt plötsligt tempoökningen och det var bara att gilla läget. Hänga på Lisa och Mattias. Det var ovisst hur länge vi skulle köra men det var på ett sätt befriande att inte veta.

Jag behövde inte koncentrera mig på sträcka eller tid. Bara att jobba med steget och andningen. Lånade växelvis Lisas respektive Mattias axel att jobba mot. Kändes bra och det gick faktiskt. Vi närmade oss Oak Hill och hela vägen upp skulle vi mot Skansens ena ingång. Temposträckan avslutades med nerförsbacken och där var det bara att rulla på. Jag glömde att få en etapp på detta men med lite uträkningar i efterhand fick jag sträckan till ungefär 2,3 kilometer och att snittfarten blev 4:10 men som sagt. Inte bekräftat av tekniken.

Vilade drygt två minuter innan de 6 backintervallerna skulle göras. Springa uppför med god teknik och jogg ner på andra sidan. Vända, springa upp, jogg ner och 2 varv till. Fick till med Lisas hjälp att koppla in rumpan. Springa på rätt sätt och se till att vader och höften gjorde jobbet.

För en gång skull fick jag upp pulsen i backarna. Detta berodde nog på att jag fick till tekniken och slapp vara slugger.

Joggade efter backarna en liten skvätt och sen skulle vi köra ett gäng flytlopp och jobba på våra svagheter. I mitt fall var det att få upp höften och knän så att jag kommer mer framåt i steget. Ligga högt och få snabb fotisättning.

Efter det övade vi på andra typer av steg. Vi sprang med "symaskinsteg", små korta snabba steg, varvade detta med lite längre steg. Det var inte min starka sida. Kändes mer som att jag sprang brett.

Joggade en sväng och kom fram till Djurgårdsbron igen. Det var egentligen meningen att vi skulle köra en temposträcka igen men vi snackade bort den. Sådant händer även seriöst satsande löpare.

Istället körde vi Strandvägen hem. Tänkt var 4-fart men med motvind och trötta ben blev farten inte mer än 4:11 minuter per kilometer. Inget att skryta om.

Oak Hill aka Italienska ambasaden - perfekt ställe att köra backintervaller på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar