onsdag 7 juli 2010

Har jag slutat träna?

Nej då, men jag har varit utan uppkoppling en stund.

I lördags körde jag ett ganska så tufft pass. Nej, fel. Det var väldigt tufft. Varmt, lite kort på vätska och en massa, massa intervaller.

2x 15 minuter där det skulle vara 45 sekunder snabb löpning och 15 sekunder vila och mellan seten 2 minuter. Jag beräknade att komma ungefär 200 meter. Inspirationen var inte den bästa så jag hade långa förhandlingar med mig själv under hela träningspasset.

-Det är okej att bara köra 2x10 minuter. Jag tävlade ju i torsdags.
-Kör 1x15 minuter och sen får jag kliva av när det inte är kul längre.
-Åh, undrar om inte 2x5 minuter skulle vara tillräckligt
-Nämenhoppsan, nu har jag kört 10 stycken. Då är det bara 5 kvar.
-Jag kan inte sluta på en jämn siffra. Då får jag längre nerjogg hem (Notering: Det handlar alltså om 200 meter längre)

Men det gick bra. Jag fick ihop 2x15 minuter. Visserligen kom inte pulsen riktigt upp så högt som jag ville, speciellt på andra serien. Men det får vara okej för veckan har varit tuff.

Söndagen sprang jag runt Gömmaren och jag hade fått för mig att det skulle finnas massor med spår vid Källbrink men hittade ingen spårkarta. Det blev väldigt improviserat och på volley. Men en liten runda på drygt 45 minuter och det var i stort sett OBT på vissa håll. Tack mitt lokalsinne!

Måndagen innehöll flytt till ny lägenhet och som ett avbrott i det följde jag med maken på hans vattenlöpningspass. Jobbigt men inte snorjobbigt. Jag har inte så bra teknik så det blir mest en kamp om luft och att hålla mig ganska så flytande.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Apropå spårkartor:

  Vid "P" på denna karta finns starten på de spår i Gömmaren-området som jag ibland springer, inte bara 2,5 elljus som är uppmärkt.
  http://www.natur.huddinge.se/friluft/langang/bild/karta.htm

  Här finns mer info:
  http://www.stigoteket.se/region.php?kommun_id=74

  De spåren som startar samlat här är de som heter Långängen (3, 5 och 10 km) samt Gömmarskogen 15 km.

  Jag har sett någon bättre spårkarta för Gömmarenområdet, där alla terrängspår är tydligt angivna, men kan inte hitta den nu.

  //Roger

  SvaraRadera
 2. Roger: Tack för infon. Ska lusläsa dina länkar. Det var verkligen fint i skogen så jag springer gärna fler gånger där.

  SvaraRadera