onsdag 7 juli 2010

Intervaller på Stadion

Igår var det tisdag och således dags för Sub40-träning som nu under sommaren samkörs med Rubin McRaes grupp.

En diger samling löpare av varierande sort äntrade Stadion. Vi hade även ett stort gäng från FK Studenterna på banorna. Löpare över allt!

Idag hade jag draghjälp av Roger (han var med förra veckan också), Fabrice och Erik. Under uppvärmningen gav Coach Lisa mig två förslag på träning och jag kontrade med en motfråga vilken av varianterna som gagnar mig mest. Det blev en repris på förra veckans träning men med ett set till.

Alltså 6x(1000 meter + 200 meter) med vila 60 respektive 75 sekunder.

Målfarten var 4 minuter per kilometer på de långa och "springa järnet" på de korta.

Jag började att dra gänget och hade en dold plan. Förra veckan sprang jag runt på 3:55 minuter per kilometer och det kändes som att jag skulle köra mot den farten för att inte springa långsammare. Roger gick upp och drog en stund efter 400 meter och jag låg och rullade fint bakom. Hörde de andra flåsa bakom. Vi kom in på 3:54. Ganska så bra men jag fick lite gliringar om att det gick för snabbt av de andra. Allt i en skämtsam ton. Och jag flinade lite utan att berätta om min plan.

Vilade och satte av i galopp i 200 meter. Dessa intervaller var jag hyfsat jämn på och sprang på 38-39 sekunder på varje.

Nästa intervall skulle Fabrice ligga och dra. Han drog i väg som en avlöning och jag hade inte en chans att hänga på. De andra killarna sprang på bra men jag var avhängd redan efter 200 meter. Bara att köra själv och hoppas att jag inte skulle krokna. Jag sprang och fnissade lite för mig själv. De "gnällde" på min farthållning. Jag klockade in på 3:52. Jag tror de andra kom in på 3:39 eller liknande.

Efter att jag gett igen och gnabbats lite så samlade vi ihop oss och körde nästa 200-ing. Jag jobbade med steget och försökte springa snyggt. Det var mitt mål med dessa mellanintervaller. Att ha en bra och högt steg. Jag tror jag lyckades då jag fick beröm av Coachen.

Nästa intervallset hade Erik som förkarl. Ett högt tempo men jag grabbade tag och försökte inte släppa. Efter något varv gick Fabrice in och hjälpte mig och gjorde det kalas. Jag behövde bara rulla på. Ett yppeligt jobb av honom. Tack, tack. Erik och Fabrice sprang av sig lite under det sista varvet och jag och Roger körde på i ett litet minigäng. Intervall 3: 3:49.

Nu började det kännas men hälften var gjort. Och då är det nedförsbacke resten. Vi klungkörde fint och hjälpte varandra. Jag kunde inte dra så mycket då jag hade jämt skägg att hålla mig under 3:55. Coach Lisa var jublande glad åt våra tider. Den fjärde intervallen gick på 3:51 minuter per kilometer. Det kändes kalas i kroppen även om den var trött. Och det bubblade lite mysigt inombords. Det gick ju bra det här!

Intervall fem var inte mycket att orda om. Vi klungkörde och Erik och Fabrice gjorde ett fint jobb igen. Jag gillar harar. 3:49 minuter per kilometer. Lycka.

Sista nu. Trött i benen, trött i kroppen men nu var det bara att bita ihop. Fabrice körde och jag låg efter. Roger i mina hasor. Erik körde i ytterspår och kom med glada tillrop. Nu började det kännas men när det var drygt 200 meter kvar gick jag om Fabrice och tryckte på. Jag ville öva lite spurt och se om jag kunde växla tempo. det gick bra och kom in på 3:52. Ett litet tapp på sista men nöjd med helheten.

Jag har inte sprungit så här fort sen mars 2006, strax innan mitt personbästa på halvmaran.

Känner mig barnsligt nöjd. Tack gruppen för den fina peppningen, draghjälpen och sällskapet. Det är guld värt!

12 kommentarer:

 1. Låter som ett riktigt bra pass, själv har jag fortfarande träningsförbud och det ser tyvärr inte ut att bli bättre så jag vet inte när jag kan komma igen, blir sugen på att träna när jag läser om din framfart.

  SvaraRadera
 2. Grymt ju!! Och roligt låter det också. Hoppas det blir så roigt för mig ikväll :)

  SvaraRadera
 3. Du är bara så bra!!!!!!
  En dag när jag absolut hel och fått träna lite mer ordentligt får du gärna vara min hare! Det kommer bli som en "walk in the park" för dig men jag hoppas att du kan stå ut med det!? :-)
  Du är snabb och stark nu!

  SvaraRadera
 4. Mattias: Jag lider verkligen med dig och vill se dig snart i löparskor igen. Det är en hare som fattas, liksom. Det glädjer mig att du har löpsug.

  SvaraRadera
 5. Andréa: Jag håller tummarna för dig att det gick kalas ikväll

  SvaraRadera
 6. Maria: Jag längtar så efter att få springa med dig. Med eller utan intervaller och harning.

  SvaraRadera
 7. Härligt, vilken medryckande och bra beskrivning av passet! Välkommen till Uppsala i helgen förresten :)

  SvaraRadera
 8. Isses sådan fart! Nu sprang jag en lugnare halvmara i skogen istället.

  SvaraRadera
 9. Petra: Tack! Jag hoppas kunna komma upp till dig. Det beror på om jag får någon medtävlare. För det är ingen idé att springa själv.

  SvaraRadera
 10. Leif: Jag passar på när du inte är med och ser :-) Lät som en äventyrlig halvmara och väldigt mysig.

  SvaraRadera
 11. Vad kul Ellinor!

  SvaraRadera
 12. Joey: Ibland flyter det bara på.

  SvaraRadera