tisdag 20 juli 2010

Å hej vad det går

Ikväll var det dags för veckans höjdpunkt. Sub40-träning med en massa likasinnade. dock var jag inte ett dugg sugen. Ont i kroppen och kände mig seg. Skulle hellre ligga i soffan och äta praliner.

Men se, då uppfyller man inga drömmar. Jobba, jobba, jobba är det som jag måste göra.

Uppvärmning och löpskolning med Rubin. Sen indelning i grupper där jag skulle springa med Roger, Catti, Roger (?) och Joachim, som körde i sin egna fart.

Programmet var faktiskt ganska så snällt idag. 1x2000 + 2x1000 + 4x500 meter med vila 75-60-45 sekunder. Farten skulle vara tröskel, tävlingsfart på 10 km och tävlingsfart på 5 km. Jag satte mina målfarter till 4:10, 4:00 och 3:55. Det kanske var lite snålt med tanke på hur det gått veckorna innan men idag var jag som sagt ur slag och ville ha rimliga mål.

Vi började köra på och tiderna var lite snabbare än plan men inte överdrivet. Första körde jag på 8:10 och kände mig nöjd. Här kände Catti av sin skada och klev av vårt tåg.

Vid den första tusingen så fibblade jag med klockan och blev stressad. Kände att jag älgade i väg och inte fick en avslappnad löpning. Killarna sprang om i ett ännu högre tempo. Fick fram efter att jag sprang denna tusing på 3:52 (cirka). Även om jag var lite lätt slugger så hade min seghet flugit sin kos och ersatts av ett jävlar anamma.

Vi sprang tillsammans den andra och kom in på en mer lagom tid. Här kände jag verkligen att jag bromsade en del. 3:59 minuter per kilometer. Nu klev Roger(?) av och vi var två kvar som skulle köra de sista 4 femhundringarna.

Tanken var att varje skulle hamna på 1:57 på ett ungefär. Nu började jag bli lite trött i kroppen så det var fokus hela tiden på att löpa på ett bra och snyggt sätt. Få upp kroppen och jobba med benen ordentligt.

De fyra intervallerna stämplades in på 1:53, 1:54, 1:52 och sista 1:50. Det var trötta ben och trött kropp men ändå så var det inte ett överjävligt pass. Det var kul hela vägen.

Så tänk vad det kan vända. Från gnäll, gnö och gny till något bra och genomfört.

Foto: Christer Schapiro

8 kommentarer:

 1. Shit så bra jobbat och man mår ju tusen gånger bättre efteråt när det varit så jäkla segt att ta sig iväg och träna! Bra jobbat!! :)
  Har mailat dig på din sub40adress!

  SvaraRadera
 2. Tänk vad kroppen kan ändra sig helt plötsligt! :-)

  Som jag skrev på Fb.... Grymt imponerande!!!!!

  SvaraRadera
 3. Grymt ju!! De där 39:59 (eller bättre) kommer strax ska du se!

  SvaraRadera
 4. DrAnnika: Det kändes extra bra igår efter. Det fanns lite kraft långt där inne. Ibland är det bra att inte känna efter för mycket.

  SvaraRadera
 5. Maria: Kroppen är konstig :-)

  SvaraRadera
 6. Andréa: Jag hoppas det. Rätt dag och rätt skalle.

  SvaraRadera
 7. 8:10, d v s 4:05 min/km skulle jag vilja ha som tröskelfart. Sanningen är nog att min tröskel är 4:20min/km.

  SvaraRadera
 8. Leif: Jag undrar om jag har 4:05 i tröskel. Tror det är lite optimistiskt. Men jag ligger pulsmässigt okej ändå. Hoppas dina 3x3 kommer gå som tåget idag

  SvaraRadera