tisdag 14 september 2010

Höstens planering

Jag har en plan. Jag har en plan som kommer ta en stund att genomföra. Men när jag har genomfört den så hoppas jag att jag kommer ut som en stark, frisk och redo person att möta den tunga grundträningen i vinter.

Planen har jag förankrat och fått lite input från Coach Lisa.

Min grundförutsättning är att innan jag blev skadad tränade jag löpning ca 250 minuter i veckan. På en höft, genomsnitt så där. Och då ska min första vecka av löpning innehålla 10 procent av den löptiden. Det vill säga 25 minuter. Och sen ökar jag med 10 procent varje vecka tills jag är uppe i den vanliga löpmängden.

Det kommer alltså ta 10 veckor det här. Men jag har tålamod och ett klart mål. Det är under 40 jag ska komma på 10 kilometer.

För att fylla upp träningen kommer jag fortsätta med min alternativträning. Det vill säga det blir vattenlöpning, cross-trainer, styrka och yoga. Dessutom tänker jag prova att cykla samt att köra lite löpskolning och se hur foten reagerar på det.

10 kommentarer:

 1. En bra plan, tycker jag!

  Bättre att det tar lite tid och du håller dig hel än "fort och fel"!
  Du kommer att komma ut på andra sidan stark, frisk och redo att fortsätta din väg till Sub40!
  För dit kommer du att ta dig!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra plan, krävs uthållighet att inte öka distansen för snabbt men det är du tillräckligt envis för att klara av :-)

  Har du planer på att fortsätta träna med sub40-gruppen?

  SvaraRadera
 3. Låter som du har en riktigt bra plan det där. Men den är svår att genomföra jag har lätt att börja trappa upp träningen för fort efter skada. men fixar du din plan blir jag riktigt impad!

  SvaraRadera
 4. Maria: Jag hoppas att jag har tålamodet att våga ta det lugnt. Men jag hoppas att min PB gör sitt jobb :-)

  kram

  SvaraRadera
 5. hempa10: jo jag hoppas att fixar att vara tålmodig och förståndig.

  Ang Sub40: Jag har planer att fortsätta men inte för än jag känner mig mogen för det. Det kan ta sin lilla tid då det blir en liten paus under hösten för mer seriös träning (återkommer om varför)

  SvaraRadera
 6. julle1982. Det där tar jag som en utmaning!!! Klart jag vill se en impad julle :-)

  SvaraRadera
 7. En helt annan fråga. Vet du om man kan springa 10 000m på ALJ Open på Stadion som ej klubbansluten?

  Kul att se att du snart är tillbaka. Nästa år på Påsksmällen i Enhörna ska både du och jag sub 40 med besked!!!

  SvaraRadera
 8. Har ju själv precis kommit ut ur det där "röret". Eller det var så det kändes att inte kunna använda kroppen till 100%. Trångt, jobbigt och långt. Men jag var tålmodig och det gick!
  För det verkar vara det enda som funkar, tålamod. Det går inte att stressa fram "helhet" och det har ju du också förstått:)

  SvaraRadera
 9. Staffan: Jag vet faktiskt inte. Egentligen är det så att banloppen vanligtvis bara är öppna för personer med medlemsskap i en klubb som är ansluten till Svenska friidrottsförbundet. Hur det är på ALJ vet jag inte. Det är Stockholms DM. Kolla med arrangören (Spårvägen) hur de ställer sig till klubblösa.

  Påsksmällen får bli första vårtävlingen (eller ligger Premiär- och Startmilen före?)

  SvaraRadera
 10. Katarina M-I: Röret är långt och trångt men jag ska åla mig ur det med stärkt kropp och stärkt sinne. Jag vet att det går och det är du som bland annat är min inspiration på det.

  SvaraRadera