onsdag 29 september 2010

Mittiveckanlöpning

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna men jag tog mig i kragen och släntrade ut bort mot Karlberg. Körde i spåren där och jag kan säga att konditionen inte är vad den varit.

Men det som jag blir glad över är att benen och kroppen känns starka. Det är inte där som den svaga länken sitter. Jag kunde trycka på ganska så bra i backarna även om lungorna gärna hade lämnat sin boning. Men jag försökte tänka positiva tankar om att jag faktiskt är ute och springer, att jag kan röra på benen. Även om det inte går lika geschwint som förut.

Jag genomförde ett litet test. Jag sprang runt "tusingen" och klockade mig. Jag tog inte i så jag ville krypa ur skinnet men det som jag kände var min tröskelansträngning eller strax där under. Jag kom in på ungefär 15 sekunder sämre tid än vad jag brukar springa den på. Så jag räknar med att min tröskelfart ligger på 4:30. Det är en jämn och bra siffra att börja med.

Men än så länge är det distanslöpning som gäller.

Jag genomförde som den duktiga rehabeleven jag är, ett intervallpass på cross-trainern. Det blev 10 stycken två minutare med 30 sekunders joggvila mellan.

Så totalt har jag konditionstränat 45 minuter ikväll.

4 kommentarer:

  1. Snart är du tillbaks där du "slutade"!

    SvaraRadera
  2. Andréa: Planen är att vara där nån gång efter jul. Det känns rimligt.

    SvaraRadera
  3. Jenny: Ja det var lite najs. Och min längtan ut i riktiga skogen blev större! :-)

    SvaraRadera